cover image
Szövetség

Az E.ON Hungária Zrt. két évig a szövetség főtámogatója

2014. október 1. 14:03

Nagyon fontos megállapodás született hazánk egyik vezető energiaszolgáltatója és a Magyar Vízilabda Szövetség között. A vállalatcsoport két évre a magyar vízilabda mellé állt.

A megállapodás értelmében 2014 szeptemberétől az E.ON Hungária Zrt. lesz a magyar női és férfi vízilabda-válogatott és a Magyar Vízilabda Szövetség főtámogatója, emellett az ob I.-es férfibajnokság, valamint a férfi Szuperkupa névadó szponzora.

„Sokat kellett várnunk arra, hogy ez a megállapodás megszülessen, aminek nagyon örülök. Az aktuális finanszírozási rendszerben hosszú távon és előre kell gondolkodni. Meg kell találnunk azokat a magán- és világcégeket, vállalkozásokat, akik ha a nevüket összekapcsolják velünk, akkor azt egy közös érdek mentén, egy közös győzelem reményében teszik. Ez egy példamutató lépés, nagyon köszönöm az E.ON-nak, hogy kötélnek állt, közel féléves tárgyalássorozatot zárhattunk le” – mondta Kemény Dénes, a szövetség elnöke a szerda délelőtti ünnepélyes sajtóeseményen.

Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Dr. Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a támogatás nemcsak a vízilabda, hanem az ország iránti elkötelezettséget is mutatja.

„Van egy küldetésünk, ami nem más, minthogy jobbá tegyük az emberek életét. Úgy akarjuk ezt megvalósítani, hogy közben együtt dolgozzunk, együtt vigyük sikerre a dolgunkat. A magyar vízilabda olyan értékekkel bír, olyan értékeket képvisel, amelyeket mi is. Hiszünk a versenyben, a folyamatos fejlődésben és bizalomban. Szeretném, ha a kettőnk közötti kapcsolat gyümölcsöző lenne” – mondta, majd így folytatta:

„Tudom, hogy ez a megállapodás mennyire fontos az E.ON alkalmazottai számára, akik minden nap próbálnak megújulni, és próbálnak a vízilabdacsapatokkal azonos értékeket mutatni. Egy kétéves pénzügyi elkötelezettség előtt állunk. Természetesen minden energiánkkal támogatni fogjuk ezeket a sikeres válogatottakat. Köszönöm, hogy minket választottak.”

Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Jamniczky Zsolt, a cég vezérigazgató-helyettese is szívélyes és igazán jól eső gondolatokkal folytatta a megállapodás indoklását.

„Sok mindent lehetne támogatni, egy sportszponzorációba sok minden belefér, mi azért választottuk a vízilabdát, mert szeretnénk tanulni. Egy vállalt sokat tud ugyanis tanulni egy olyan közösségtől, amely évek óta a világ élvonalában van. Ráadásul úgy, hogy folyamatosan meg tud újulni, folyamatosan fejleszti az önismeretét, és még le is aratja a babérokat. Egy olyan vállalatnak, amely mintegy 3 millió embernek ad energiát naponta, állandóan meg kell újulnia. Úgy kell az embereket szolgálnunk, hogy azok ne csak ügyfelek legyenek számunkra, hanem önmagunkért szeressenek minket, ahogyan tesszük azt a vízilabda-válogatottakkal. Ezeket a titkokat szeretnénk ellesni, s ha fele olyan sikeresek leszünk, mint a válogatottak, akkor már boldogak lehetünk” – így Jamniczky Zsolt.

Merész András a női és Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya is megköszönte a támogatást, amely hozzásegítheti a nemzeti csapatokat a sikeres szerepléshez.

eon44.jpgEzután nem maradt más hátra, mint a szerződés ünnepélyes aláírása, egy könnyed beszélgetés, no és egy kis látványosság a Bálna Rendezvényközpont előtti Duna-szakaszon. A folyón három vízilabda úszott le a Szabadság-hídtól, ünnepelve a frissen megköttetett megállapodást és kicsit a hazai szezon kezdetét is.
Szövetségi hírek