cover image
Egyéb

A Dunaújváros nyerte az egri felkészülési tornát

2014. szeptember 29. 11:22

Az öt éremesélyes közül négy csapat küzdött a hétvégén az egri női tornán.

Mondhatjuk, hogy kisebbfajta meglepetésre nyerte meg a Dunaújvárosi Főiskola a felkészülési viadalt, hiszen előzetesen a bajnok Szentes és az UVSE is erősebbnek tűnik, mint a tavalyi ezüstérmes. Igaz, az újvárosi csapatot viheti a fiatalos lendület, a keretben több olyan játékos is szerepet kap idén is, akik a nyári korosztályos világversenyeken bizonyítottak.

Az egriek is több játékost vesztettek (például Gangl Edina az UVSE-Centralhoz, Pócsi Bianka és Pengő Nikolett Szentesre, Somhegyi Noémi Szegedre igazolt, Vályi Vanda és Fanny Dunaújvárosba, Francesca Clayton is távozott), ehhez képest a Szentest azért megverték, és szoros meccset vívtak a többiekkel is a hétvégén.

"Egy jó kis felkészülési tornát tudhatunk a hátunk mögött, de összességében egy jó kis hetet, hiszen több napot Szentesen töltöttünk egyfajta edzőtábor gyanánt. Nyáron alaposan kicserélődött a csapatunk, ezért muszáj volt beiktatnunk egy edzőtábort, emellett pedig remekül sült el a felkészülési tornánk is. Fontosak ezek a lehetőségek, mert ki kell alakítanunk az új gárda szerkezetét. Azt kértem a lányoktól, hogy próbáljuk meg elővenni azokat a dolgokat mind védekezésben, mind támadásban, amiket gyakoroltunk, ezek alapján pedig megállapítható, jelenleg itt tartunk. Messze viszont még a tavasz, és tudjuk jól, a bajnokság mindig akkor dől el" - nyilatkozta Kelemen Attila, az Eger vezetőedzője a klub weboldalának.

A Dunaújváros tehát tornát nyert, Garda Krisztina, a csapat játékosa így értékelt a dfve.eu oldalon:
 
"Mindhárom mérkőzés igen jó iramú volt, próbáltuk azt hozni a medencében, amit Mihi kért tőlünk. Ez több – kevesebb sikerrel össze is jött. Adódtak viszont még hibáink, leginkább az eladott labdákat tekintve, ami főleg a koncentráltság hiányából fakadhatott. A fiatalabb játékosainknak pedig ezek voltak az első tétmeccseik a csapatban, de ennek ellenére kifejezetten jól muzsikáltak ők is. Végeredményben nagyon hasznos volt ez a két nap, a Szentes ellen igaz vereséget könyvelhettünk el, a másik két találkozót viszont megnyertük, így a tornát is hoztuk végül. Az már látszik, hogy kiváló bajnokság elé nézünk, szinte az összes csapat erősödött a nyáron. Már öt – hat együttes lehet ott a végelszámolásnál a legjobb négyben. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de izgatottan várjuk az idény kezdetét." 
 
Eredmények - egri felkészülési torna:

ZF-Eger-EKF – UVSE-Central 11-14 
Hungerit Szentesi VK – Dunaújvárosi Főiskola VE 10-9
Hungerit Szentesi VK – UVSE-Central 10-13
ZF-Eger-EKF – Dunaújvárosi Főiskola VE 15-17 
UVSE-Central – Dunaújvárosi Főiskola VE 10-13
ZF-Eger – Hungerit Szentesi VK 11-8

A torna végeredménye:

1. Dunaújvárosi Főiskola 6 pont (39-35)
2. UVSE-Central 6 (37-34)
3. ZF-Eger-EKF 3 (37-38)
4. Hungerit-Szentes 3 (28-33).
Vízilabda hírek
eger
zf-eger
dunaújváros
dunaújvárosi főiskola
szentes
hungerit-szentes
uvse
uvse-central