cover image
Egyéb

Vincze Balázs: Ami rajtunk múlt, azt megtettük

2014. szeptember 28. 14:44

Imponálóan szerepelt az A Híd-OSC-Újbuda a BL-selejtezőn. A vezetőedző természetesen elégedett.

Az A Híd-OSC-Újbuda csapata négy győzelemmel és egy döntetlennel zárta a marseille-i Bajnokok Ligája-selejtezőt. Ezzel csoportgyőztesként jutott az október 17. és 19. közötti második szakaszba, ahol négy négyes csoportban küzdenek majd a csapatok - akkor már a szolnokiak is. A magyar csapat a Spartak Volgograddal azonos pontszámmal zárt, de gólkülönbsége jobb volt legfőbb riválisánál.

Az OSC szakvezetőjét, Vincze Balázst kérdetük vasárnap délután.

Gratulálok, ezt ötödik alkalommal tehetem meg, szépre sikeredett ez a kvalifikációs torna.
Igen, nagyjából minden úgy alakult, ahogyan azt az elején elterveztük és reméltük. A Volgograd volt a legnagyobb és legnehezebb ellenfelünk, talán, ha egy-két nappal hamarabb összeállunk, még az is lehet, hogy más lesz a végeredmény. Végig azon voltunk, hogy ami rajtunk múlik, azt a lehető legjobban és legeredményesebben tegyük meg. Szeretném kiemelni a Posillipo Napoli elleni mérkőzésünket, ami egy fantasztikus eredményt hozott, egy eszméletlen jó védekezéssel. És azt is, hogy minden egyes meccsen, még a grúzok ellen is, a koncentrációnak a legmagasabb fokát tudtuk produkálni. Ez azt eredményezte, hogy a gólkülönbségünk már az utolsó, Marseille elleni meccs előtt megadta nekünk a lehetőséget a csoportgyőzelemre.

Nem kérdés tehát, hogy a védekezéssel lehettél a leginkább elégedett.
Igen, de azzal is, hogy minden egyes játékos azt a szintet hozta, amekkora százalékban áll a jelenlegi pillanatban. Azt már a selejtező előtt is előrejeleztem, hogy a Volgograd egy korábban elkezdett felkészülés miatt előttünk jár. Ez a meccsünkön több tekintetben látszott, de kompenzálni tudtuk koncentrációnkkal a meglévő hátrányunkat.

Mi jöhet a folytatásban?
Ezzel a csoportgyőzelemmel a sorsolás előtt a lehető legjobb pozícióba kerültünk. Fortunán múlik majd, hogy a következő körre verhető ellenfeleket kapunk-e vagy sem, bár meg kell jegyeznem, minden csapat verhető. Természetesen, szeretnénk továbbjutni majd.

Mit látsz a srácokon, mennyire feldobottak?
Nemcsak ma, hanem az egész héten nagy szívvel, lelkesedéssel játszottak, jó hangulatban teltek a napok. Nyilván ez a környezet, amiben játszottunk, önmagáért beszél. Tengerpart, napsütés, itt az embernek nem is lehet rossz kedve. Abszolút használtuk azokat az energiákat, amelyeket itt fel lehet venni.

Mondhatjuk, hogy a többi csapathoz képest a lehető legjobb helyen készültetek és töltődtetek fel a hazai szezon előtt.
A múlt héti egy nagyváradi tornán voltunk túl mindössze, ehhez képest mostanra tétmeccseket játszottunk, nem is akármilyen csapatok ellen. A kupaselejtezőkre egy fárasztó, de tartalmas és eredményes héttel hangolhattunk.
 
A csoportok mérkőzései, eredményei ott olvashatók.
Vízilabda hírek
osc
a híd osc újbuda
Bajnokok Ligája
vincze balázs