cover image
Egyéb

Gurisatti Gréta: született kapitány

2014. szeptember 21. 21:18

Az ifjúsági világbajnokságon és a junior Európa-bajnokságon is a magyar válogatott egyik legjobbja volt Gurisatti Gréta. Róla írt az utanpotlassport.hu oldal.

"Igazi csapatkapitánynak születettél. Szükségünk van rád ahhoz, hogy világbajnokok legyünk – ez szerepelt abban a levélben, amelyet Gurisatti Gréta a társaitól kapott az U18-as világbajnokságon. Még az elutazás előtt írta meg személyes üzeneteit a lányoknak, egy-egy rájuk jellemző idézet kíséretében, de a válasz még őt is meglepte." - emlékeztet az utanpotlassport.hu oldal.
 
Természetesen a vb-bronzérmes, Eb-4. helyezett Gurisatti Grétának örök emlék marad a gesztus, mint ahogyan a világbajnokságon vívott, spanyolok elleni meccs is.

"Amikor kiértünk a medencéhez a mintegy háromezer spanyol szurkoló elé, mindenki szemében azt láttam: át akarja élni, hogy megverjük a hazai csapatot. Az első negyedet 6-1-re nyertük, nagyon jó érzés volt, hogy az a sok ember csendben ült a lelátón." 

Az őt bemutató cikk végén a célokról esik szó:

"Úgy gondolom, annál nagyobb dolog nincs, mint megnyerni az olimpiát. A 2012-es londoni játékok előtt a felkészülés alatt a válogatottal edzettem, akkor ezt még jutalomként kaptam, és nagyon örültem neki. Rióban viszont már szeretnék a csapat tagja lenni."

Itt a link a cikkhez.
Vízilabda hírek
gurisatti gréta