cover image
Egyéb

Tóth Márton a Konyhafőnökben főz

2014. szeptember 15. 18:18

Férfiválogatottunk jeles tagja is próbára teszi magát az RTL Klub „gasztrovetélkedőjében”.

„Nagyon egyszerű: fogtam magam, és jelentkeztem az interneten a műsorra. Beszélgettem erről a csapattársakkal is, akik buzdítottak, hogy próbáljam meg. Egy megkötésem volt, saját magammal szemben: hogy nem menjen a sport rovására az ottani szereplés” – mondja Tóth Marci arról, hogy került a csatorna esti produkciójába.

„Elég hamar elköltöztem otthonról, ez sok mindent jelent, az ember elkezd önállóan gondolkodni. Mellesleg igen nagy családból származom, rengeteg születésnapi, névnapi ebéden, vacsorán estem át, és mindig lestem édesanyámat, nővéremet, mit ügyeskednek. Amikor pedig Nápolyban és Máltán játszottam, figyeltem a helyi gasztronómiát”.

„A Youtube-on látható főzőcskézéseket és a gasztrotévék adásait figyelgettem. A főzés szeretete lendületet adhat az embernek a konyhában, és szeretek is játszani az ízekkel. Minden receptet alaposan átnézek, és szeretem vizuálisan is megnézni, mit főzök majd meg. Aztán azt próbálom lemásolni. Az utóbbi időben azért már én is adok hozzá valami pluszt” – teszi hozzá az idén Európa-bajnoki és Világliga-ezüstérmet szerző centerünk.

No, de mit főz legszívesebben Mihi?

„Mivel sportoló vagyok, legtöbbször a könnyen emészthető ételekkel találkozom, és szeretem is elkészíteni őket, ez jórészt az olasz konyhát jelenti: csirke, tészták, könnyebb húsételek. Ha nagyobb összejövetelről van szó, akkor azért a magyaros ételek is előkerülnek.”

Anélkül, hogy bármit elárulnánk a műsorról, Marci csak annyit mond: „Érdemes lesz nézni.” No, még azért megkérdezzük, magával elégedett-e a konyhában?

„Az ember sosem lehet maximálisan elégedett. Tisztában vagyok azzal, hogy sok még a hiányosságom, ami abból adódik, hogy nem ezt a szakmát űzöm. Nekem ez egy tanulási folyamat, amit rettentően élvezek, és biztosan állíthatom, hogy sokat tanultam már most is. Összességében azt mondhatom, elégedett vagyok magammal”.

Vízilabda hírek
tóth márton
konyhafőnök