cover image
Egyéb

Sorsoltak a női Euroligára, a Szentes selejtezőt rendez

2014. szeptember 12. 15:18

Az UVSE-Central és a Hungerit-Szentes indul a legrangosabb női versenysorozatban. Az UVSE Lille-be utazik, a csapat válogatott játékosa, Szücs Gabriella összefut korábbi együttesével.

A női junior Európa-bajnokság helyszínén, Ostiában, Róma külvárosában megtartotta a LEN a női kupasorozat kvalifikációs sorsolását. Ennek megfelelően a két magyar induló lényegében egész jó sorsolást kapott.

Igaz ez még akkor is, ha az UVSE-Central a címvédővel került egy csoportba. Csakhogy a spanyol Sabadellben már nem lesz ott Szücs Gabriella, ő éppen a magyar együttest erősíti majd, csakúgy, mint a nyáron odaigazoló Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Gangl Edina és Csabai Dóra is (és Kisteleki Hanna is maradt). A spanyolok mellett a házigazda Lille, az orosz Uralocska és a szerb Crvena Zvezda lesz a csoportban.

Áts Bertalan, az UVSE-Central vezetőedzője:

"Kerülhettünk volna nehezebb, de könnyebb csoportba is. Érdekes, hogy tavaly Imperiában a selejtezőben találkoztunk három mostani ellenfelünkkel is, a Sabadellel, az Uralocskával és a Lille-lel is. Nem tudom még, ők mennyit változtak tavalyhoz képest, mi több válogatott játékossal erősödtünk. Így azt mondhatom, hogy nem tűnik megoldhatatlannak a továbbjutásunk, mindent megteszünk majd ezért."

A B csoportban olasz házirangadót vív majd az Imperia és a Padova, míg a D csoportban ugyanezt teszi majd az Olympiakosz és a Vouliagmeni görög részről. Érdekesség, hogy a nemrég első válogatott meccsét játszó román női vízilabda újabb nagy lehetőséget kapott, ugyanis ez az ötös Marosvásárhelyen küzd majd a továbbjutásért. 

A C kvintettről még nem szóltunk, pedig az Szentesen küzd majd egymással. A magyar bajnok az orosz Kirisi, a spanyol Mataro, a szintén orosz Izmailov és a svájci Kreuzlingen ellen vív majd, nem okozhat gondot a továbbjutás a Bujka Barbarával, Miskolczi Kittivel erősödő szentesieknek.

Tóth László, a Szentes vezetőedzője:

"Kaptunk egy spanyol csapatot, az Európa-bajnok spanyolok egyik klubcsapatát, nyilván nem rossz társaság, bár nem ők a legjobbak odahaza. A két oroszra is figyelni kell, ők mindig veszélyesek, a svájci csapat viszont nem hinném, hogy nagy erőt képvisel. Viszont mi is erősek vagyunk, januárra ráadásul biztosan összeérünk, bízom benne, hogy megszerezzük az első két hely valamelyikét, nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak."

Az Euroliga női selejtezői, 2015. január 15-18.:

A csoport (Lille, Franciaország):


- C.N. Sabadell (spanyol)
- Uralochka Zlatoust (orosz)
- UVSE-Central (magyar)
- Lille Université Club (francia)
- ZVK Crvena Zvezda (szerb) 

B csoport (Imperia, Olaszország):

- Mediterranea Imperia (olasz)
- Plebiscito Padova (olasz)
- London Otter (brit)
- UZSC (holland)
- ZVK Mladost Zagreb (horvát)

C csoport (Szentes):

- Kinef Kirishi (orosz)
- C.N. Mataro (spanyol)
- Hungerit-Szentes (magyar)
- SKIF Izmailovo Moscow (orosz)
- SC Kreuzlingen (svájci)

D csoport (Marosvásárhely, Románia):

- Olympiacos Piraeus (görög)
- Vouliagmeni NC (görög)
- ZVL (holland)
- NGM Firenze Pallanuoto (olasz)
- CS Torpi Targu Mures (román)

A két első helyzetett jut a negyeddöntőbe (a többiek a LEN-kupárt csatáznak tovább), amelyet február 18-án és március 11-én rendeznek.

Az Euroliga Final Fourját április 24. és 26. között rendezik.
Vízilabda hírek
női euroliga
euroliga
hungerit-szentes
szentes
uvse
áts bertalan
tóth lászló