cover image
Egyéb

Egyiptomba készül a Kaposvár csapata

2014. szeptember 12. 9:41

A Heliopolis Kupán vesz részt Fekete Szilveszter együttese jövő hét végétől. Az egyiptomi csapat többször járt már hazánkban, jó a kapcsolat velük, ennek is köszönhető a meghívás.

A hatcsapatos, körmérkőzéses rendszerű, komoly kairói torna nagyszerű felkészülési lehetőség a Kaposvár számára, amely több új játékossal bővült, erősödött, ahogyan arról írtunk. 

„A rangos esemény – melyet évente megrendeznek – attól válik hasznossá, hogy jó európai csapatok szoktak rajta részt venni. Az idén sem lesz másként. A résztvevők között van a szerb VK Vojvodina, a szlovák Slávia UK Bratislava, a görög Glyfada, Szaúd-Arábia válogatottja (Al Qadisiyah) – amely Ázsia-bajnok lett, és a fejlődésükben biztos garanciát jelent, hogy az elmúlt években ott dolgozott Kásás Zoltán, Fodor Rajmund és Vindisch Ferenc –, valamint a helyi Heliopolisz klub" - mondta Fekete Szilveszter a csapat weboldalának nyilatkozva.

"A Magyar Kupa kezdete előtt remélhetően alkalmunk nyílik minden taktikai elem kipróbálására, amit a bajnokságban is szeretnénk alkalmazni. Ezen túl a torna remek lehetőség arra, hogy csapattá kovácsolódjunk, sőt az új játékosok beilleszkedését is elősegítheti. Pluszban lehetőséget adunk a kiöregedő ifi játékosok csapatba való bekerülésére is. A meghívás szeptember 21-től 28-ig szól, a torna szeptember 23. és 27. között tart, azaz 5 nap alatt 5 mérkőzést játszhatunk, ráadásul ideális edzési körülmények várnak ránk a Heliopolisz klubban” – tette hozzá a kaposváriak trénere.

A Heliopolisz, mint meghívó klub az összes költségét fedezi, még az utazás és az ott tartózkodás költségét is, így nem terheli semmi a kaposvári egyesület költségvetését.

„Nekem ez különösen izgalmas esemény, mivel három éven keresztül irányítottam az egyiptomi vízilabda-válogatott munkáját, és nagyon jó kapcsolat alakult ki az egyiptomi klubokkal. Biztos nagyon érdekes élmény lesz találkozni újra az egykori játékosokkal, kollégákkal” – így Fekete Szilveszter. 

A 23. heliopoliszi nemzetközi férfi vízilabdatorna programja:

Szeptember 23. (kedd): 

18.45 Kaposvár –VK Vojvodina
20.00 Al Qadisiyah – Slávia UK Bratislava
21.15 Heliopolisz – Glyfada

Szeptember 24. (szerda)

18.45 Kaposvár – Al Qadisiyah
20.00 VK Vojvodina – Glyfada
21.15 Slávia UK Bratislava – Heliopolisz

Szeptember 25. (csütörtök)

18.45 Glyfada – Slávia UK Bratislava
20.00 Al Qadisiyah – VK Vojvodina
21.15 Heliopolisz – Kaposvár

Szeptember 26. (péntek)

18.45 Kaposvár – Slávia UK Bratislava
20.00 Al Qadisiyah – Glyfada
21.15 VK Vojvodina – Heliopolisz

Szeptember 27. (szombat)


17.30 Glyfada – Kaposvár
18.45 Heliopolisz – Al Qadisiyah
20.00 VK Vojvodina – Slávia UK Bratislava

A torna eredményeiről folyamatosan beszámol majd a klub hivatalos Facebook-oldala.
Vízilabda hírek
kaposvár
kaposvári vk
Fekete Szilveszter