cover image
Egyéb
Utánpótlás

Horkai György: Legyenek büszkék a fiúk!

2014. augusztus 31. 18:42

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint sikerként könyvelhető el a grúziai junior Eb-n szerzett ezüstérem.

A magyar csapat a tbiliszi Eb-döntőben 7-6-ra kikapott Szerbiától, ezzel a második helyen zárta a kontinenstornát. Az U18-as válogatott isztambuli világbajnoki címe után tehát egy ezüstérem termett férfivonalon, több, mint biztató ez a jövőre nézvést.

Ráadásul azokat az erényeket csillogtatták a fiúk, amelyek a felnőttválogatottra jellemzőek: egy percre sem adták fel a küzdelmet, nagy hátrányban sem. A döntőben 4-1-re is vezettek a szerbek, de 5-4-nél már nálunk volt az előny.

Horkai György azt mondja, erőt kell meríteni ebből az ezüstéremből.

"Azt gondolom, megérdemlik a fiúk a gratulációt. Ugyan kikaptunk a döntőben a szerbektől, de ne feledjük, ez a szerb válogatott messze kiemelkedik a mezőnyből. Minden meccsét 5-10 góllal nyerte, az elődöntőben 10-5-re verték a horvátokat. Mi voltunk az egyetlen csapat, amely egyenrangú ellenfelének számított. Egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben a döntőben, sőt 1-4 után átvettük a vezetést is. 

Ennek a nyárnak abszolút pozitív a mérlege, azt mondtam a srácoknak is, legyenek büszkék erre az ezüstéremre.


Ami a döntőt illeti, a szó szoros értelmében döntő volt, ahol nincs jobb vagy rosszabb csapat. A végén nekünk két olyan helyzetünk volt, amiből gólt érhettünk volna el, de nem sikerült. Az utolsó szerb gól szerintem két méteren belül volt, és elmaradt a javunkra egy büntető is, a centerünk befordult, agyonverték, nem kaptuk meg. Mások szerint is jogos volt, ezzel együtt szerintem nem vezették rosszul a játékvezetők a meccset. Legalábbis nem rajtuk múlt összességében. Azt a kőkemény emberfogást, amit a szerbek játszanak, azt nagyon jól csinálják, és engedik is nekik. Ez pedig nagyon fárasztó, a mi játékosaink elfáradtak. 


Természetesen a meccs után szomorúak voltak a srácok, de amikor már a dobogón álltak, akkor azért más volt a helyzet. Szép nyarunk volt, szép nyara volt Manónak például, aki egy világbajnoki arany után egy Eb-ezüstöt szerzett. Sok egyforma csapat van, és mi két döntőt játszottunk. Ez erőt kell, hogy adjon a srácoknak, és van még egy üzenete a nyárnak: tovább kell dolgozni, keményen, hogy a siker legközelebb is elérjen bennünket!"
Vízilabda hírek
Utánpótlás
férfi junior válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
1995-ös korosztály
u19-es európa-bajnokság