cover image
Egyéb
Utánpótlás

Petrovics Mátyás: Mindent betartottak a lányok

2014. augusztus 29. 21:36

A magyar leány ifiválogatott szakvezetője szerint azért nyerhettük meg a spanyolok elleni világbajnoki negyeddöntőt, mert maximálisan felkészültünk az ellenfélből.

Ahogyan arról írtunk, a madridi világbajnokságon 11-10-es győzelmet aratott a magyar válogatott. A mieink 7-1-re, majd a nagyszünetben 8-3-ra is vezettek, de 10-10-nél egyenlített Spanyolország. Gurisatti Gréta szabaddobásból volt eredményes, Kiss Alexandra büntetőt védett, így jöhetett az ünneplés. 

A magyar csapat Kanada ellen játszik a vb elődöntőjében. Petrovics Mátyás szövetségi edzőt kérdeztük a meccsről.

"Szenzációsan kezdtük a mérkőzést. Tökéletesen felkészültünk a spanyol válogatottból. Ez önmagában még nem elég, még kevés, a lányok viszont maximálisan betartották azt, amit kértünk tőlük. Nem ijedtek meg a lányok akkor sem, amikor egyre csak közeledtek a nagy előnyünk után, nem fogta meg őket az sem, hogy telt ház előtt játszottunk. Pedig bepattantak olyan gólok, amik szerencsés körülmények között születtek, volt, hogy dudában kaptunk gólt. Az a csodálatos kezdés, amit produkáltunk, ugyanakkor tartást adott a csapatnak, és ez kitartott a végéig.

Az hozzátartozik a győzelmünk hátteréhez, hogy fantasztikus fizikai állapotban van a társaság, jól bírtál végig, annak ellenére, hogy azért persze elfáradtak. Sok olyan játékos van a csapatunkban, aki képes döntő helyzetben a helyes megoldást meghozni, bennük is bízhattunk, de tényleg mindenre felkészültünk. Jó példa arra, hogy Kiss Alexandra ötméteresénél is tudtuk, hogy a spanyolok legjobbja vélhetően hová lövi a büntetőt. Ezek az apróságok is számítottak. Egy siker akkor érkezhet, ha megvan a megfelelő és eltervezett taktika és akkor, ha ezt maximálisan betartják a játékosok. Ma ez történt, és az, hogy szívvel-lélekkel játszottak a lányok. 

Fotó: Leimeter Dániel

Fotó: Leimeter Dániel


Óriási öröm és boldogság, hogy a négy közé jutottunk, és külön kiemelném, hogy egy rendkívül korrekt játékvezetés mellett tettük. Ez nagyon fontos a sportág jövője szempontjából. Ma ugyanakkor ezt az örömöt és ezt a meccset elengedjük, és a lányok már Kanadával fekszenek le. Örülünk a négy közé jutásnak azért is, mert olyan nemzetek nem kerültek ide, mint az ausztrálok vagy az oroszok. Előbbiek például ma 13-10-re kikaptak azoktól a japánoktól, akiket mi simán vertünk. Nagyon erős tehát ez a torna. 

Ami Kanadát illeti: ismerjük őket, ők is minket, ők a világbajnokság egyik fő esélyesei, de szeretnénk nekik visszavágni a dunaújvárosi vereségért. Nagyszerű meccsen verték meg az olaszokat, igyekszünk a legjobban felkészülni belőlük" - foglalta össze Petrovics Mátyás.

Eredmény - leány ifi világbajnokság, Madrid, negyeddöntő:

Spanyolország-Magyarország 10-11 (1-6, 2-2, 6-2, 1-1)
Gólszerzők:
Gonzalez, Forca 3-3, Cordobes 2, Gual, Trivino 1-1, illetve Szilágyi, Gurisatti 4-4, Kuna 2, Horváth 1

A többi negyeddöntőben:

Kanada-Olaszország 8-6 (0-1, 2-2, 5-2, 1-1)
Görögország-Kína 10-5 (3-1, 3-1, 2-1, 2-2)
Egyesült Államok-Hollandia 6-4 (1-0, 2-0, 2-1, 1-3)

Az elődöntőben, szombaton:

Egyesült Államok-Görögország - 16 óra 30
Magyarország-Kanada - 18 óra
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott