cover image
Egyéb
Utánpótlás

Horkai György: Ez a szív győzelme volt

2014. augusztus 29. 15:39

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kereste a szavakat a tbiliszi Eb-elődöntő után.

Katartikus meccsen jutott a junior Európa-bajnokság döntőjébe a magyar válogatott. A mieink 1-4-ről és 3-7-ről felállva, Manhercz Krisztián ejtésgóljával 9-8-ra verték az olaszokat, így a szerbekkel az aranyéremért játszhatnak. 

Horkai György, a magyar válogatott kapitánya:

"Nehéz mit mondani, megint Kásás Zoli mondta, hogy nem bírja már ezeket a meccseket idegekkel. Persze, nagyon örülünk, hogy győztünk, és ott vagyunk a döntőben, ez hatalmas dolog. Nem mondhatnám, hogy jobbak voltunk, dehát hányszor volt már olyan meccs a múltban, amikor a magyar válogatott volt jobb, és mégsem örülhettünk. Most a szerencse is kellett, na meg Manó zseniális megoldása a végén.

Mit mondhatnék?! Ő ezért van itt. Képes arra, hogy zseniális megoldásokat válasszon. Az volt a terv ott az utolsó időkérésnél, 13 másodperccel a vége előtt, hogy váljon le az emberéről, és álljon bele a lövésbe. Ő meglátta, hogy egy ejtéssel többre mehet. Ez a szív győzelme volt, a srácokat a szíve vitte előre. Sok minden kellett persze ahhoz, hogy ez így alakuljon. Például kapust cseréltem, de nem azért, mert Gyurika rosszul védett volna. Talán ez is kellett ahhoz, hogy valami változzon a meccs alatt, az olaszok elbizonytalanodjanak esetleg. Most bejött, és Kardos ráadásul bravúrokat is bemutatott a végén.

Az olaszok végig nagyon határozottak voltak, főleg az első három negyedben, aztán meginogtak, és ezt ki tudtuk használni úgy, hogy ráadásul hagytunk ki nagy lehetőségeket is. Fokozatosan jöttünk fel, és vitt minket a hév, a végén pedig jött az a megoldás, amivel győzhettünk.

Egy világbajnoki döntő után egy Európa-bajnoki döntő, azt hiszem, ennek a válogatottnak ez már önmagában egy hatalmas eredmény, majdhogynem a maximum. Persze, egy döntő mindig különleges, a két csapat egymásnak esik, és valamelyik győz. Nem fogjuk feladni, azt senki se gondolja" - összegzett a mester.
 
Kardos Gergely, a magyar válogatott kapusa, aki 5-7-nél hatalmas ziccert hárított:
"Először is nagyon örülök a mai győzelemnek, nagyon nagy csata volt. Az, hogy vissza tudtunk állni 3-4 gólos hátrányban, az a csapat akaratának és óriási szívének köszönhető. Egymásért küzdöttünk, amellett, hogy nem játszottun valami jól az elején. Gratulálok a csapatnak, és nagyon várom már a szerbek elleni döntőt."
Vízilabda hírek
Utánpótlás
férfi junior válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
1995-ös korosztály
u19-es európa-bajnokság