cover image
Egyéb
Utánpótlás

Horkai György: Megérdemeltük, de holnap több kell

2014. augusztus 28. 15:56

A juniorok ott vannak az Európa-bajnoki elődöntőben, Grúziából értékelte a montenegróiak elleni negyeddöntőt a kapitány.

Ahogyan arról írtunk, a végére izgalmassá váló negyeddöntőn a magyar csapat 9-8-ra verte Montenegrót Tbilisziben, ezzel ott van a négy között, ami az alapvető célkitűzése volt a válogatottnak.

Természetesen ezzel nem elégszik meg a kapitány és a játékosok sem, pénteken a holland-olasz meccs győztesével játszanak a döntőbe kerülésért.

Horkai György: 

"Egy világversenyen mindig nagyon megnyerni az olyan sorsdöntő meccseket, mint a mai volt. A negyeddöntő eldönti, valaki vagy éremért játszik, vagy az 5-8. helyért. Nem mindegy. A fiúkkal elégedett lehetek, annak ellenére, hogy nem játszottunk nagyon jól, sok hibát elkövettünk. Ez abból fakad, hogy a legtöbb játékosnak ez az első világversenye, odahaza bajnoki mérkőzéseken nem lehet megtapasztalni, milyen egy ilyen kiélezett téthelyzet. 

Sedlmayer Tamásnak, Manhercz Krisztiánnak ez nem volt újdonság, és látszott is a játékukon. Nagyon örülök Tamásnak, mert már korábban is mondtam neki, hogy képes így játszani, ma valóban vezéregyénisége volt a csapatunknak. Manó is jól játszott, de az nem lehet, hogy kettős emberelőnyben épp ő ad egy rossz passzt. Szóval lezárhattuk volna a meccset már korábban is, ha végig koncentrálunk, kialakulhatott volna egy 4-5 gólos különbség is.

Mondtam a srácoknak, hogy nem kéne játszaniuk az idegeimmel, Kásás Zoli meg csak annyit mondott, öreg már az ilyen izgalmakhoz. Persze, mindennek így kellett történnie, nem mondhatjuk, hogy szerencsével nyertünk, hiszen végig látszott, hogy sokkal jobbak vagyunk, megérdemeltük a győzelmet. Nagy valószínűséggel az olaszok ellen játszunk a folytatásban, akik most nagyon beleerősítettek, hiszen nagy pofon volt számukra az isztambuli 7. hely. Sok jó vízilabdázójuk van, és nekem tetszik a játékuk is. Nehéz lesz, de természetesen az a célunk, hogy győzzünk az elődöntőben" - összegzett a szövetségi kapitány.

A mieink pénteken 14 órától játszanak az elődöntőben.

Eredmény - férfi junior-Eb, negyeddöntő:

Magyarország-Montenegró 9-8 (3-2, 2-1, 3-2, 1-3)
Gólszerzők:
Sedlmayer 5, Manhercz 2, Horváth Zs., Kovács Z. 1-1, illetve Durdic, Bulatovic, Brajovic 2-2, Savljevic, Pjesivac 1-1

További eredmények:

Görögország-Szerbia 0-12
Spanyolország-Horvátország 8-9
Hollandia-Olaszország 6-13

Az elődöntőben:
Szerbia-Horvátország
Magyarország-Olaszország
Vízilabda hírek
Utánpótlás
férfi junior válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
1995-ös korosztály
u19-es európa-bajnokság