cover image
Egyéb

1 Nap Vízilabda, LEN-kupa döntővel fűszerezve

2014. augusztus 27. 14:54

Az UVSE augusztus 29-én és 30-án 24 órán keresztül vízilabdázik játékosai révén a Hajós-uszodában, szombat délelőtt nagy meccs is lesz a 33-asban.

Az 1 Nap Vízilabda rendezvény már hatodik alkalommal tartatik meg, az UVSE kezdeményezése már nyugodtan nevezhető hagyománynak. A szerdai sajtótájékoztatón is jelezte Benczur Márton szakmai elnökhelyettes, hogy ez az esemény nyilvános, nemcsak a sárga-lila klub híveit és barátait várják, hanem mindenki mást is. Már csak azért is, mert a móka csúcseseménye nem lesz akármilyen.

Lovas Péter, az UVSE elnöke jelezte, mindannyiszor megfogadta, hogy 24 órán keresztül jelen lesz az eseményen, de sosem sikerült ezt megvalósítani, talán most. „Mindig próbálunk hozzátenni valamit az eseményhez, ettől lesz egyre jobb és jobb. Az idei már csak azért is különleges, mert úgy rendezhetjük meg, hogy elmondhatjuk magunkról, az őszt a férfi és a női bajnokságban is az első osztályban kezdjük. A koronát a Fradi-Újpest LEN-kupa döntő újrajátszásával tesszük fel az eseményre” – így az UVSE elnöke.

Ez egészen biztosan így lesz. 1997-ben az UTE-Office and Home és az FTC-Vitalin játszotta a második számú európai kupasorozat döntőjét. A két meccsre megtelt a Komjádi-uszoda, a második találkozón 11-11 után Kásás Tamás messziről eleresztett lövése döntött, Pelle Balázs hóna alatt kötött ki a labda a kapuban, azzal lett a sorozat győztese az Újpest.

A Fradit akkor Godova Gábor irányította, aki most az UVSE felnőttcsapatának vezetőedzője: „Nem visszavágó lesz ez a mostani meccs, inkább egy emlékezés arra a két nagyszerű meccsre. Ritka alkalom, hogy két magyar klub nemzetközi kupadöntőt játszik, akkor így volt, s ne feledjük, hogy abban az évben aztán Európa-bajnokságot nyert hosszú idő után a magyar válogatott, soraiban a Fradi és az Újpest játékosaival. Biztos vagyok benne, hogy nagyon várják a srácok a hétvégét, többen egy-két éve vízben sem voltak, nemhogy edzettek volna. Jó móka lesz” – mondta.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Aki kilátogat a margitszigeti uszodába, olyan klasszisokkal találkozhat a vízben, mint Katonás Gergely, dr. Szabó Zoltán, Kásás Tamás, Binder Szabolcs, dr. Bene András, Gál András vagy a Fradi részéről dr. Steinmetz Barna és dr. Steinmetz Ádám, Hesz Máté, dr. Kiss Gergely, Pelle Balázs, Székely Bulcsú vagy Fodor Rajmund.

Steinmetz Barna akkor a Fradit erősítette, most a Honvéd aktív játékosaként lesz ott a medencében. Mint elhangzott, az érintettek nem edzenek a meccs előtt, majd ott, előtte egy kicsit bemelegítenek, a vízben pedig majd felveszik a ritmust:

„Azt hiszem, most nem lesz olyan az iram, mint akkor volt. Mikor felvetődött az ötlet, nagyon örültem, hogy részt vehetünk az eseményen. Jó lesz találkozni a régi ismerősökkel, csapattársakkal, biztos vagyok benne, hogy előjönnek majd a régi taktikai variációk, egy-egy figura a meccsen, igazi közönségcsalogató esemény lesz, az biztos” – mondta a később a LEN-kupa ezüst után Európa-, világ- és olimpiai bajnokká érő klasszis.

watch?v=RcE2gqEVdb4A csúcsmeccset szombaton 11 órától rendezik majd. De érdemes lesz a 24 óra bármely szakában kilátogatni a Margitszigetre. Benczur Márton elmondta, 500 forint lesz a belépő, ez egyben tombolát is jelent majd, az esemény végén lesz a sorsolás, amely tavaly is igen sokáig tartott, köszönhetően a rengeteg felajánlónak.

Apropó felajánlások: az esemény egyik támogatója, a West End Bevásárlóközpont (itt volt a szerdai sajtóesemény) a torna legeredményesebb játékosának ajánlott fel különdíjat.

Nagyjából 250 gyerek ugrik majd vízbe pénteken és szombaton, a meccsek mellett koncertek és folyamatos zene is színesíti a programot. 16 csapat játszik majd mérkőzéseket egymással, a 6-7 évesektől a 18-19 évesekig.

Az eseményről élő közvetítés is lesz az UVSE weboldalán.
Vízilabda hírek
uvse
egy nap vízilabda
1 nap vízilabda