cover image
Egyéb
Utánpótlás

21-gyel nyertek a lányok a világbajnokságon

2014. augusztus 27. 13:57

A magyar válogatott biztosan hozta harmadik csoportmeccsét, csütörtökön vélhetően Japán ellen folytatja a madridi vb-n.

Az amerikaiak elleni 5 gólos vereség és a német válogatott fölényes legyőzése után jöhetett a zárómeccs a csoportban: Dél-Afrika ellen.

Kuna Szonja góljával szereztük meg a vezetést, csakúgy, mint a németek ellen, majd sorrendben Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Gurisatti, Szilágyi, Hertzka Orsolya következett, ez pedig 6-0-s sorozatot jelentett. A végén kimaradt egy előny, de nem kellett szégyenkezni az első részeredmény miatt.

Jól indult a második etap is, Szilágyi talált be, mondjuk úgy, el is dőlt a meccs, már ha valakiben bármi kétség is lett volna a győztes személyét illetően. Csodás ejtés következett az első perc végén, Kuna volt az "elkövető", 8-0. Gurisattié volt a kilencedik, Kunáé a tizedik, ekkor még másfél perc volt a nagy szusszanásig, ami az ellenfélnek jöhetett igazán jól.

Leimeter Dóra büntetőből köszönt be a harmadik negyed elején, és ugyanígy tett Tóth Csenge is, 12-0, de mihelyst lejegyzeteltük az újabb magyar találatot, jött a következő, Gurisatti Grétáé. A negyedik percben 5 métereshez jutottunk, de kimaradt, felső kapufa lett belőle. Nem kellett persze kétségbe esni, még akkor sem, ha törvényszerűen jött a gól a másik oldalon, távoli bombával szépítettek a dél-afrikaiak, 13-1, Penney talált be.

Horváth Brigitta válaszolt, majd Varga Viktória talált be, de megjött az önbizalma a dél-afrikaiaknak, újabb gólt lőttek a negyed 6. percének elején, Versfeld révén. Szép ejtés következett Gurisattitól centerpozícióból (16-2), majd az utolsó perchez érve időt kértünk. Újabb gól nem született a negyedben.
 
Megint Kuna volt az első gólszerző a negyed elején, aztán Horváth a kapus hóna alatt lőtte a 18. magyar találatot, majd egy nagyon gyors akció után ismét eredményes volt, 19-2-re mentünk négy és fél perccel a vége előtt. Máté Zsuzsa nagyon messziről, a támadóidő végén rezgette meg a hálót, övé lett a dicsőség, ő szerezte a 20. gólunkat.

Szilágyi szemtelenül utánament a kapushoz kerülő labdának, megérte, 21-2. Kuna következő gólja szerencsésre sikeredett, Gurisattié korrektre, Penney-é váratlanra, mondjuk így, 23-3. Az utolsó percbe fordulva időt kért Petrovics Mátyás, laza Gurisatti találat lett az akcióból. 
 
A vége 21 gólos biztos magyar győzelem. A nyolc közé jutásért keményebb meccs következik.
 
Petrovics Mátyás értékelése:

"Fegyelmezetten játszottunk, igyekeztünk minél nagyobb sebességet diktálni, magunk miatt. Több védekezést is gyakoroltunk, készülve a japánok elleni meccsre, ahol nagyon okosan kell majd pólóznunk."

Eredmény - leány ifjúsági világbajnokság, 3. játéknap:

Dél-Afrika-Magyarország 3-24 (0-6, 0-4, 2-6, 1-8)
Gólszerzők:
Penney 2, Versfeld, illetve Gurisatti 7, Kuna 5, Szilágyi 4, Horváth 3, Tóth, Leimeter, Hertzka, Varga, Máté 1-1
 
További eredmények:
Egyesült Államok-Németország 24-4
Brazília-Olaszország 8-15
Görögország-Japán 16-3
Puerto Rico-Hollandia 3-25
Kanada-Oroszország 10-9
Új-Zéland-Ausztrália 8-15
Kína–Spanyolország 4-16 (1-4, 2-5, 1-5, 0-2)

Az A csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 6 pont
2. Magyarország 4 pont
3. Dél-Afrika 2 pont
4. Németország 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Görögország 5 pont
2. Olaszország 5 pont
3. Japán 2 pont
4. Brazília 0 pont

A C csoport végeredménye:
1. Spanyolország 5 pont
2. Hollandia 5 pont
3. Kína 2 pont
4. Puerto Rico 0 pont

A D csoport végeredménye:

1. Kanada 6 pont
2. Oroszország 4 pont
3. Ausztrália 2 pont
4. Új-Zéland 0 pont
 
A folytatásban: Magyarország-Japán, csütörtök, 12 óra 30 perc
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Leány ifjúsági válogatott
petrovics mátyás
leány ifi vb
1996-os leány válogatott