cover image
Egyéb
Utánpótlás

A BVSC nyerte a Somóczi-kupát, jön a Brandi-kupa

2014. augusztus 26. 13:05

Bár kevés csapat indult el a gyermektornán, akik ott voltak, hasznos felkészülési mérkőzéseket vívtak a hamarosan induló szezon felvezetéseként.

A Ferencváros, az UVSE és a BVSC indult el az évtizedes hagyományokkal bíró Somóczi-kupán, az idén a 2001-es korosztály számára kiírt felkészülési tornán. Pázmányi Gábor, a Budapesti Vízilabda Szövetség elnöke:

"Sajnos, kevés nevezés érkezett a kupára, a csapatok programja nagyon sűrű, és sok a vízilabdaesemény is. A kupa, hasonlóan a hétvégén rendezendő, egy évvel idősebbek számára kiírt Brandi-kupához, rangos, évtizedes múltra visszatekintő torna, a budapesti szövetség rendezi, nyílt nevezéssel bír mindkettő. Szerencsére a Brandi-kupára többen jelentkeztek, ott hat együttes küzd majd.
 
A csapatok azon túl, hogy részvételükkel is őrzik a magyar vízilabda két legendás alakjának, Brandi Jenőnek és Somóczi Lórántnak az emlékét, fel tudják mérni a szezon előtt, hol is tartanak a felkészülésben, és hogy vannak ezzel a többiek. A sportág közelmúltbeli és jelenlegi klasszisai közül többnek is úgy kezdődött a pályafutása, hogy megnyerte a Somóczi- vagy a Brandi-kupát. Köszönet a csapatoknak az indulásért, és a támogatóknak, köztük a Kézmű Nonprofit Kft-nek, segítségükkel tudtuk a győzteseket Winner labdákkal megajándékozni" - emlékeztetett Pázmányi Gábor.

Szóval a BVSC nyerte a tornát, előbb 19-11-re verte az UVSE-t, majd 13-10-re a Ferencvárost. Az UVSE és a Fradi találkozóján a zöldek 11-6-ra győztek.

Kuncz László, a BVSC edzője így értékelt: "Hasznos volt a torna, bár nem tagadom, sajnáljuk, hogy összesen három csapat nevezett, ez a kupa hagyományaihoz kevésbé illik. Természetesen nagyon örülünk, hogy sikerült megnyerni mindkét mérkőzésünket, és fontos, hogy azok, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak eddig, azok most a vízben lehettek. Annak ellenére, hogy az edzőtáborainkban eddig elvégzett munkával és az ahhoz való hozzáállással nem vagyok maradéktalanul elégedett, a kupán többen is jobban teljesítettek, megmutatva, hogy jogosan várok mindenben többet tőlük".
 
Eredmények - Somóczi-kupa:

UVSE-BVSC-Zugló 11-19 (3-6, 2-4, 2-5, 4-4)
Gólszerzők: Vigvári 6, Hegedűs 3, Hilt, Eppel 1-1, illetve Gyenis 7, Tóth Tivadar, Derekas 4-4, Linter 2, Urbán, Gyémánt 1-1

FTC Utánpótlás-BVSC-Zugló 10-13 (2-2, 2-4, 3-3, 3-4)
Gólszerzők:
Szabó Bence, Kis Márk 3-3, Bagossy 2, Fenyvesi, Felkai 1-1, illetve Gyenis 6, Derekas 3, Urbán 2, Tóth, Linter 1-1

FTC Utánpótlás-UVSE 11-6 (4-0, 1-2, 2-2, 4-2)
Gólszerzők:
Kis 3, Bagossy, Szabó, Fenyvesi 2-2, Stika, Horváth V. 1-1, illetve Vigvári 3, Czizmazia, Eppel, Dávid II 1-1

A torna végeredménye:
1. BVSC-Zugló
2. FTC Utánpótlás
3. UVSE
 
A Brandi-kupán induló csapatok:

A csoport: KSI, Honvéd Utánpótlás, FTC Utánpótlás
B csoport: Tatabánya, BVSC, Vasas
Vízilabda hírek
Utánpótlás
somóczi kupa
brandi kupa
BVSC