cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior-Eb: pazar játékkal csoportelsők a fiúk

2014. augusztus 26. 7:34

A spanyolok ellen nagyszerűen játszott a magyar válogatott, és 7 gólos győzelmet aratott, amivel megnyerte csoportját.

A szlovákok elleni könnyű és a hollandok elleni ideges győzelem után a csoportelsőség volt a tét a tbiliszi férfi junior Eb-n, a spanyolok ellen.

Kolozsi Marcell pazar ejtéssel nyitott (1-0), már azt hitte mindenki, lejárt a támadóidőnk. A kapufa, majd a magyar blokk mentett ezután, hogy aztán emberelőnyben növeljük a különbséget, 2-0. Szép kezdés.

Fendy lőtte át a magyar falat, 2-1, majd kimaradt egy magyar fór, Manhercz Krisztián lövését védte a kapus. Pohl Zoltán lőtte ki a jobb felsőt a 6. percben, ismét kettő volt a magyar csapat előnye. Ez is maradt a negyed végére.

Sedlmayer Tamás elhozta a második ráúszást, de csak a harmadik percben jegyezhettünk fel fontos pillanatot: György Dávid remek reflexszel védett közelről, és a következő támadásnál Szedmák Dávid betalált, jól indult tehát a negyed, 4-1.

Mázlink is volt, a kapufára lőttek a spanyolok emberelőnyben (gyorsan ellőtték), majd György védett ismét nagyot, már az 5. percben. Idegtépő pillanatok következtek a 6. percben, amikor emberelőnybe kerültünk: kicsit hosszúra sikerült az egyik passz, Manhercz megmentette, visszatette Sedlmayernek, aki hatalmas gólt ragasztott a kapuba, 5-1.

Navajas aztán csak betalált centerből, 5-2. Az utolsó percben nagyszerű labdaszerzéssel jelentkeztünk, majd jött a megúszás és Manhercz Krisztián gólja, 6-2. Nem lehetett könnyű ezt elviselni spanyol részről, így kijönni egy fórból, ráadásul időkérés után...

Az első akció a miénk volt a nagyszünet után, az első nagy védés is, György volt a helyén, megint. 5 métereshez jutottunk, amit Sedlmayer értékesített, 7-2. Sőt, gyönyörű gól következett ezután is, Pohl kapta középen, és behúzta, 8-2, pazar, remek, csodálatos részeredmény.

A 3. percben büntetőhöz jutottak a spanyolok, Fendy értékesítette, 8-3. Szépen megoldották a fiúk az emberfórt, de kapufa lett az akció vége a negyed közepén. Egy támadással később Sedlmayer rázta meg magát, 9-3, bombagól volt, a második tőle ezen a találkozón.

Aztán Manhercz irigyelte meg, hasonló góllal 10-3, remekelt a magyar csapat. Emberelőnyből szépítettek a spanyolok, Corbalan talált be, 10-4. Kolozsi Marcell ért két csapattársa nyomába, újabb távoli bomba, a spanyol kapust nem dicsérik meg ezért, 11-4. Ez lett a negyed vége.

Kovács Zoltán is feliratkozott a gólszerzők közé a negyedik negyed negyedik percben, 12-4. Lazára sikeredett ez a játékrész, hiszen ekkorra már eldőlt a meccs. Cabanas szépített a 7. perc végén (12-5), majd több gól már nem született.

Csoportelső a magyar válogatott!
 
Eredmény - férfi junior Eb, 3. játéknap:

Magyarország-Spanyolország 12-5 (3-1, 3-1, 5-2, 1-1)
Gólszerzők: Kolozsi 3, Sedlmayer 3, Pohl 2, Manhercz 2, Szedmák, Kovács Z.
 
Gól/emberelőny: 0/9, illetve 1/10
Ötméteresek: 1/1, illetve 1/1
 
További eredmények:
Montenegró-Horvátország 3-12 (0-3, 1-6, 1-1, 1-2)
Hollandia-Szlovákia 13-8
Görögország-Törökország 9-7
Németország-Franciaország 4-5
Szerbia-Oroszország 15-7
Grúzia-Olaszország 7-14
 
A szerdai program:
Szlovákia-Ukrajna 
Grúzia-Németország 
Görögország-Franciaország 
Montenegró-Törökország 
Spanyolország-Románia 
Oroszország-Hollandia

A magyar válogatott a négy közé jutásért csütörtökön játszik a Montenegró-Törökország meccs győztesével.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
férfi junior válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
1995-ös korosztály
u19-es európa-bajnokság