cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Az ausztrálok elleni 8-8 után csoportelső a férfiválogatott

2014. augusztus 21. 12:12

A kazahsztáni férfi Világkupa mai mérkőzésén a magyar válogatott 8-8-as döntetlent játszott Ausztráliával.

Már egy döntetlen is elég volt a magyar válogatottnak ahhoz, hogy megnyerje csoportját a kazahsztáni Világkupán. Volt rá példa, nem is olyan régen, hogy döntetlen értünk el Aaron Youngerék ellen, méghozzá a barcelonai világbajnokságon, tavaly nyáron.

Akkor az az iksz kellett a mieinknek a továbbjutáshoz, a folytatást ismerjük. Ahogyan akkor, ezúttal is Decker Attila védte a magyar kaput. Magyar emberelőnnyel kezdődött az első negyed, Varga Dénes lövését még hárították, de Hosnyánszky Norbertét már nem 1-0-ra vezetett a válogatott. Remekül védekezett a magyar csapat a meccs elején, az ausztrálok nem tudtak lövéshez jutni. Decker ziccerben fogott nagyot, majd Hárai harcolt ki fórt, amelyet Madaras értékesített, 2-0.

Emberelőnyből szépített Cotterill, majd 5 méteresből Younger révén már egyenlő volt (2-2), előtte Angyal a kapufát, Dumi az oldalhálót találta el. 2-2 maradt az első negyed vége.

Újra Madaras Norbert volt eredményes emberelőnyből, ismét magyar előnyt jegyezhettünk fel. Sőt, miután Decker kivédte a falból érkező lövést Angyal kiállítása után, Varga Dénes akciógólt szerzett, amivel újra kettővel mentünk. Aaron Younger rosszkéz hátsó pozícóból lőtte át a falat, zárkózott a szívós ellenfél. Erdélyi Balázs hűtötte le őket nem sokkal később (5-3), de Aidan Roach lemásolta, szép gól volt a negyedik ausztrál találat. Campbell pedig már egyenlített a negyed végén, ez már a harmadik emberelőnyös találata volt az ausztráloknak (négy alkalomból), nálunk viszont ugyanez a mutató 1/6 volt, Hosnyánszky kapufája jelentette az ötödik kimaradt előnyt.
 
Újabb kimaradt magyar előnnyel indult a harmadik negyed, Edwards viszont jó 9 méterről lőtt nagy gólt, begurította a jobb alsóba, először vezettek az ausztrálok, 5-6. Bátori Bence egyenlített aztán (6-6), majd jól működött ugyan a magyar zóna, de Campbell csak betalált. Sőt, egy ausztrál időkérés után egy megúszást követően Younger gólja már kétgólos ausztrál előnyt jelentett (8-6).

Nagy hajrára volt szüksége a magyar csapatnak, és ez végül összejött. Nem kaptunk ugyanis gólt a zárónegyedben. Angyal Dániel lőtte a hetedik magyar gólt, emberelőnyből, végre összejött egy magyar fór, zárkóztunk. Erdélyi próbálkozása is bemehetett volna, de nem volt eléggé kidolgozva a helyzet. Bedő Krisztián harcolt ki emberelőnyt, de Madaras a kapufára lőtte a labdát. 

Az utolsó percig kellett várni a magyar egyenlítésre, de csak megérkezett, éppen az emberelőny lejártának pillanatában Madaras Norbert villant.

Ez csoportelsőséget jelentő egyenlítő találat volt. A mieink Dél-Afrika ellen játszanak pénteken a négy közé jutásért.

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

"Nagyon rossz játékkal, de sikerült megszerezni a csoportelsőséget. Azt mondom, hogy egy egyhetes sorozatban ez elfogadható. Ez egy jó csapat, tavaly a vb-n döntetlent játszottunk velük, ugyanakkor ma voltak olyan hibák, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak sem csapatszinten, sem egyénileg."

Eredmény - Világkupa, 3. játéknap:

Ausztrália-Magyarország 8-8 (2-2, 3-3, 3-1, 0-2)
Almaty, vezette:
Adzic (montenegrói), Toffoli (brazil)


Ausztrália: Clark - Campbell 2, Ford, Cotterill 1, Power, Gilchrist, Roach 1, Younger 3, Edwards, Martin, Emery, Edwards 1, Slade, Stanton. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic


Magyarország: Decker A. - Gór-Nagy, Madaras 3, Erdélyi 1, Bátori 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Angyal 1, Varga Dénes 1, Bedő, Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor


Gól - emberelőnyből: 2/7, illetve 3/10
Gól - ötméteresből: 1/1, illetve -

További eredmények:

Szerbia-Egyesült Államok 11-9 (2-0, 1-4, 3-1, 5-4)
Montenegró-Dél Afrika 12-4 (3-0, 5-2, 3-1, 1-1)
Kazahsztán-Horvátország 7-14 (0-3, 3-2, 1-6, 3-3)

A csoportok végeredménye:

1. Szerbia
2. Egyesült Államok
3. Montenegró
4. Dél-Afrika

1. Magyarország
2. Horvátország
3. Ausztrália
4. Kazahsztán

A folytatásban:

Egyesült Államok-Ausztrália - 9 óra 40 perc (magyar idő szerint)
Montenegró-Horvátország - 11 óra
Dél-Afrika-Magyarország - 12 óra 20 perc
Szerbia-Kazahsztán - 13 óra 40 perc
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világkupa
Férfi válogatott
almaty
kazahsztán
Benedek Tibor