cover image
Egyéb

Az A Híd-OSC-Újbuda egy hétig Máltán készül

2014. augusztus 18. 19:10

A megerősödő XI. kerületi együttes Vincze Balázs „után ment”, Máltán remek körülmények között edzhet a csapat, egyelőre még tizenkét játékossal.

A Szolnoki Dózsa-Közgép és a ZF-Eger mellett az A Híd-OSC-Újbuda lesz a következő bajnokság kiemelkedően erős együttese, köszönhetően a nyár elején bekövetkező változásoknak. Az OSC a Szegedről érkező A Híd cégcsoportnak köszönhetően alaposan megerősödött anyagilag, és ennek a játékoskeretben is döntő következményei lettek.

Május végi cikkünkben már megírtuk, hogy a klubhoz igazolt Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Bundschuch Erik, Decker Ádám, Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Salamon Ferenc és Vincze Márk, no és a vezetőedző, Vincze Balázs.

Értelemszerűen a célok sem ugyanazok, mint tavaly, és ezt jelzi, hogy a LEN nemrégen lezajlott BL-sorsolásán az OSC nevével is találkozhattunk. Igen, a csapat a BL-selejtezőben indul, már az első körben. Most következzen egy kis helyzetjelentés, rögtön először ebben a témában. Becsey Péter sportigazgatót Máltán értük utol, ugyanis a csapat egy hétig ott készül.

„Alaposan megerősödtünk, így kerestük a lehetőséget a nemzetközi indulásra. A szövetséghez fordultunk, eredetileg úgy gondoltuk, az Európa Kupában indulhatunk el, végül a Bajnokok Ligájában nyílik lehetőségünk, aminek természetesen nagyon örülünk. A magyar pólónak öt kvótája van, három a BL-ben, kettő az Európa Kupában. Az Eger BL-főtáblás, a Szolnok a második körben kapcsolódik be, mi pedig már az elsőben. Reméljük, sokáig jutunk, és három magyar klubért lehet majd szorítani a későbbi szakaszban” – mondta Becsey Péter.

A csapat tehát Máltán készül hétfőtől, ott, ahol Vincze Balázs vezetőedző már jó pár hete dolgozik, a Sliema együttesének vezetőedzőjeként.

„A felkészülést a csapat egy hete kezdte Budapesten, ahhoz, hogy itt folytatódjon, először meg kellett teremteni a feltételeket. Szerencsére ez sikerült, és valóban ideális a helyzet, hiszen itt a lehető legjobb körülmények állnak rendelkezésre, az úszóedzéseket és a kondiedzéseket is beleértve. Hétfő estétől már el is kezdődnek az edzések, kedden a Sliema csapatával kétkapuzunk majd, majd a Marsascala együttesével, ott játszik most Marnitz Gergő, tavaly Juhász Zsolt és Hegedüs Gábor volt a klub alkalmazottja. Az edzéseken túl itt szabadidős tevékenységekből se lesz hiány, ami nagyon fontos ebben a szakaszban, amikor a játékosok nagy fizikai megterhelést kapnak” – mondta az A Híd-OSC vezetőedzője.

Természetesen nincs mindenki Máltán: Decker Ádám, Bátori Bence és Gór-Nagy Miklós Kazahsztánban a magyar válogatottban készül a Világkupa keddi rajtjára. Drasko Brguljan is utazott volna Almatyba, de sérülés miatt ez nem következett be. Vincze Balázs is nemrég tudta meg, hogy vizsgálatok előtt áll a Vasastól érkező vb-ezüstérmes, reméli, nem lesz súlyos a baj. Még egy hiányzó van Máltáról: Joseph Kayes, így tizenkét játékossal folynak az edzések hétfő estétől.

Ami a nemzetközi kupaindulást illeti, a szakvezető örül a lehetőségnek:

„Természetesen ez egy kiváló lehetőség arra, hogy fejlődjünk, hogy a játékunk kialakuljon, stabilizálódjon. Új csapat vagyunk, amelynek nagyon szüksége van arra, hogy erős ellenfelekkel készüljön, magas színvonalú mérkőzésekkel. Marseille-ben erre lesz lehetőségünk, ami a szezon későbbi részére is pozitív hatással lehet” – tette hozzá Vincze Balázs.

Az a bizonyos franciaországi selejtező szeptember 26. és 28. között zajlik majd.

Az A Híd-OSC-Újbuda kerete:

Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Bundschuh Erik, Decker Ádám (csapatkapitány), Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Jávor Dániel, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Salamon Ferenc, Szentesi Máté, Szentesi Ádám, Vincze Márk. Vezetőedző: Vincze Balázs

BL-selejtező, első kör, szeptember 26-28.

A csoport (Marseille, Franciaország)


VK Radnicki Kragujevac (szerb)
C.N. Posillipo (olasz)
A Híd-OSC-Újbuda (magyar)
Szpartak Volgográd (orosz)
C.N. Marseille (francia)
Ligamus Tbilisi (grúz)
Vízilabda hírek
osc
osc-újbuda
becsey péter
a híd
vincze balázs