cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A horvátok ellen nyitunk a Világkupán

2014. augusztus 18. 19:02

Kedden, magyar idő szerint reggel 10.20-kor megkezdődik számunkra a Világkupa végső versenysorozata. Az ellenfél Horvátország - ne feledjük: a regnáló olimpiai bajnok. A vlv.hu munkatársának helyszíni tudósítása.

Gyakorlatilag a keddi meccs időpontjában edzett hétfőn délután a magyar válogatott az almaty-i versenyhelyszínen, amely egy helyes kis nyitott uszodácska, körbevéve picike mobillelátókkal. Azt mondhatnánk, hogy amolyan kis ékszerdoboz, ha lenne benne bármi, ami egy ékszerdobozra emlékeztet.

Az mindenesetre feltűnt, hogy a medencetér be van kamerázva, még nem tudjuk, ki közvetít, de az biztos, hogy otthon nem lesz látható.

Edzés közben Benedek Tibor sokszor siettette a több csoportban gyakoroló fiúkat, hiszen a torna csapatai viszonylag gyors ütemben váltották egymást a medencében, hogy mindenki kipróbálhassa a környezetet.

A mieinknek láthatóan jót tett az egy nap pihenés és a számukra éltető erőt jelentő vizes gyakorlás, s bár az elveszett csomagok még nem kerültek meg, egyre javul a hangulat, s mindenki elég optimista (de nem elbizakodott!) a holnapi meccs kimenetelét illetően.

Fotó: vlv.hu

Fotó: vlv.hu

Előzetes információk szerint a horvátok - a szerbekhez hasonlóan - több mint a fél csapatot kicserélték az Eb után, persze nyilvánvalóan időlegesen, hogy ezen a tornán bizonyíthassák képességeiket a feltörekvő fiatalok. A győzelem így sem lesz könnyű, mindenkiben benne van még az utazás okozta fáradtság, az időeltolódás (persze az ellenfél játékosaiban is) és a meccsek szokatlan időrendje is megteszi hatását - érdekes mérkőzés várható.

A találkozó tétje gyakorlatilag a csoportelsőség, aki nyer, szinte biztos, hogy besétál a elődöntőbe (nem lebecsülve a másik két csoportellenfelet, Ausztráliát és Kazahsztánt), mert a várható negyedöntőbeli ellenfele Dél-Afrika lehet.

A magyar csapat további csoportmérkőzéseinek kezdési időpontja (magyar idő szerint):

watch?v=_vHY6Za1HhQAugusztus 20., szerda: 

13.40 Kazahsztán-Magyarország

Augusztus 21., csütörtök: 

11.00 Auszrália-Magyarország
 
A vlv.hu oldalon élő szöveges tudósítás segítségével lehet majd követni a keddi találkozót.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világkupa
Férfi válogatott
almaty
kazahsztán
Benedek Tibor