cover image
Egyéb
Utánpótlás

Horkai György: Optimista vagyok a vb előtt

2014. július 31. 11:00

Az U18-as válogatott szövetségi kapitánya szerint tisztességesen dolgoztak a srácok az elmúlt időszakban, ami kifizetődő lehet Isztambulban.

A srácok szerint kemény volt a felkészülés. Meg tudja erősíteni?
Meg, dolgoztunk tisztességesen. Három felkészülési tornán vettünk részt, szerda délutánra pihenőt kaptak a fiúk, csütörtökön utaztunk. A srácok nagyon jól tudják, hogy nem egy meccsből áll a világbajnokság, így muszáj kondiban lenni.

Mindig fontos, hogy a formaidőzítés a helyén legyen egy világversenyen. Ilyen értelemben hol állunk? Legyőztünk majdnem minden erős csapatot, a horvátokkal döntetlent játszottunk. Nem bízhatják el magukat a srácok?
Mindig a helyén kell kezelni az eredményeket, ezt elmondtam nekik. A fontos az, hogy bebizonyítottuk, ott vagyunk a legjobbak között. Ez persze egy világversenyen nem sokat jelent, ott bármi megtörténhet. Azt látom most, hogy az első hat csapat között egy-két gól dönthet a meccseken. Talán egy kicsit a szerbek emelkednek ki a mezőnyből, de ne feledjük, hogy őket is sikerült megverni az egyik torna utolsó napján. Nem szabad elbizakodni, de elkeseredni sem adott esetben egy eredmény után.

Mindenki egészséges a csapatból és maximálisan készen áll?
Azt gondolom, igen. A fontos az lesz, hogy minden meccsen legyen három-négy olyan játékos, aki kiemelkedőt nyújt, akkor olyan nagy bajunk nem lehet. A csoportunkban ott vannak az amerikaiak és a spanyolok, mint két erős ellenfél.

Ráadásul az amerikaiakkal kezdünk, a vb nyitómeccsén.
Igen. A spanyolok és az amerikaiak egyébként az utolsó csoportkörben találkoznak, akkor ott sakkozhatnak is adott esetben. Mi mindkettejük ellen nyerni szeretnénk. Ha csoportelsők lennénk, akkor bejutnánk a nyolc közé, ahol a montenegrói csoport második helyezettjével találkoznánk, a papírforma szerint ez az ausztrál vagy a török csapat lehet. Utóbbiak most komoly eredményt értek el az egyik tornán, csak egy-két góllal kaptak ki a horvátoktól, megverték az amerikaiakat. A legfontosabb nekünk, hogy szép lassan menjünk előre, most az amerikaiak elleni első meccsre kell hangolódni, fontos, hogy ott nyerjünk. Bízom a fiúkban, sokat dolgoztunk, úgy érzem, jó állapotban vannak, jó a hangulat is. Optimista vagyok, szeretnénk jó eredményt elérni.
 
A srácok véleménye, a keret és a program itt olvasható.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u18-as válogatott
U18-as vb
horkai györgy