cover image
Szövetség
Egyéb

Nagyon sok pozitívummal zárult az Eb

2014. július 30. 15:28

Kemény Dénes a budapesti Európa-bajnokság médiapartnere, az Inforádió Aréna című műsorában értékelte a kontinenstornát.

"Különösebb problémák nélkül és nagyon sok pozitívummal zárult ez a két hét. Az első este, amikor mindenki veregette a vállunkat, hogy milyen szép a környezet, milyen nagy a nézőközönség, milyen szép a körítés, azt gondoltam, hogy mostantól kezdve minden megy magától, lehet pihenni és élvezni a tíz hónap munkáját. Nem így volt. Másnap reggel már olyan problémákkal szembesültünk, hogy a VIP-teraszra indulók keveredtek a játékosokkal és az újságírókkal, komoly kavalkádokat kellett megpróbálni viszonylag rendezett körülmények közé terelni. Nap mint nap tanultunk, megoldásokat találtunk a problémákra" - mondta Kemény Dénes.

"Szerencsére nagyon profi módon működött a biztonsági szolgálat, szerencsére inkább kalauz szerepe volt, mint verekedéseket elhárító, hiszen ez azért vízilabda, bármennyire is voltak horvát, spanyol, szerb, olasz szurkolók a magyarok között, semmilyen atrocitás nem történt. Óriási segítséget nyújtottak abban, hogy mindenki megtalálja a helyét, és mindenki aszerint tudjon közlekedni, amire jogosult volt. A legérdekesebb az volt, én gyakran abban a fedett lelátórészben voltam, ahova a politikai vezetők, támogatók érkeztek, a meccs lefújása után néhány perccel, mire megbeszéltük, hogy mi történt, visszafordultam és üres volt a lelátó, tehát hat-hétezer ember ki tudott menni. Le a kalappal a kollégáim előtt, nagyon ügyesen csinálták" - hangsúlyozta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Az első napon kezdődő vállveregetés végig kitartott, de ehhez nekünk mindennap 8-9-re bent kellett lenni az uszodában és az utolsó meccs után mindig volt még egy másfél-kétórás értekezlet, amivel lezártuk azt a napot és felkészültünk a következőre, tehát nagyon sok munka volt a két hét alatt" - tette hozzá.
"A jegybevételünk a terveknek megfelelően alakult. Utólag is úgy látom, hogy helyesen döntöttünk, amikor nem szabtunk magasabb árakat, mert aki idejében lépett, azt biztosan be tudott jutni az Eb-re, nem volt kizárva a tornáról. Csodálatos volt a magyar közönség, végig a hátán vitte mindkét csapatot" - mondta az MVLSZ vezetője.

Kemény Dénes a váratlan többletköltségek ellenére is bízik benne, hogy nyereséggel zárható az Európa-bajnokság.

"A bevételi oldalt jól terveztük meg, ugyanakkor néhány kiadás a végén még felmerült" - jegyezte meg.

A magyar női válogatott bronzérmet, a férfi együttes pedig ezüstöt nyert a kontinenstornán. Szerinte alapvetően jól játszottak a magyar csapatok, gyengébb játék a nőknél az elődöntőben, a férfiaknál a szerbek elleni fináléban volt látható.

Kemény Dénes a játékvezetésről azt mondta, hogy elsősorban a női meccseken látott problémákat. Hozzátette, hogy elkerülték azokat a bírókat, akiket szerettek volna, a férfiak elődöntőjét és a finálét is dirigáló szlovén-román páros teljesítményében pedig nem talált komoly kivetnivalót.

Az elnök úgy látja, hogy mindkét együttes az esélyesek közé sorolható a riói olimpiára, Merész András és Benedek Tibor pedig folytathatja az építkezés 2016-ra.

"A szakvezetők teljesítették, ami a szerződésükben benne van, második éve szállítják az érmeket. Az elnökségnek elvben akár így is lenne lehetősége szerződést bontani, de természetesen más anyagi vonzattal. Az Eb-n is látottak alapján én nem hiszem, hogy az első őszi elnökségi ülésen felvetődne bármelyikük leváltása" - zárta rövidre a kérdést.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke abban bízik, hogy a 2020-as években nem kizárólag a 2021-es vizes vb-t rendezik Budapesten.

"Ha Eb-rendezésre pályázunk 2020-ban, a Dagálynak nem lesz ellenfele, a Hajóssal pedig valószínűleg 2026-ra jelentkezhetünk legközelebb" - tette hozzá Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában.
Szövetségi hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
kemény dénes