cover image
Egyéb

A szerbek az áradások áldozatainak ajánlották az aranyat

2014. július 28. 16:27

A szerb válogatott klasszis teljesítményt nyújtott a döntőben, amely után a játékosok bebizonyították, hogy igazi sportemberek.

Szerbia 12-7-re nyert a magyar válogatott ellen a budapesti Európa-bajnoki döntőben, a sikerével pedig megvédte a címét. Ráadásul idei második aranyérmét nyerte Dejan Savic csapata, amely a Világligát is megnyerte júniusban. 

A szerb játékosok közül többen is üzenetet fogalmaztak meg a finálé után.

Zivko Gocic, a szerbek kapitánya:

"Ezt a győzelmet azoknak a honfitársaimnak szeretném ajánlani, akik elszenvedői voltak a hazánkat sújtó, borzasztó áradásoknak. Bízom benne, hogy odahaza az emberek legalább egy töredékét tudják most érezni annak a boldogságnak és szeretetnek, amit én érzek a csapat iránt. Büszke vagyok, hogy egy ilyen együttes kapitánya lehetek!"

Filip Filipovic:
"Ezt az aranyérmet Szerbiának nyertük, no meg azoknak a honfitársainknak, akik az áradásokban elvesztették otthonukat. Ezzel az erővel és energiával az ő otthonaikat is újjá tudjuk majd építeni, mert Szerbia erős ország. Ma egy kis szerb csoport bebizonyította, hogy akkor is győzni tud, ha az esélyek nem mellette szólnak. A vízilabda Szerbiában nemzeti sport, a Margitsziget pedig a sportág szentélye. Megtiszteltetés volt itt játszani, ilyen sportszerű és értő közönség előtt. Ez nem egyéni sport, én csak egyike vagyok a tizenhárom fantasztikus játékosnak. Boldog és büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak."

Andrija Prlainovic:
"Egy nem mindennapi helyzetben ilyen meggyőzően legyőzni a magyarokat, ritka dolog. Volt egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog. Ilyen játékot régen láthatott a közönség Magyarország ellen Budapesten. Egész életemben emlékezni fogok rá."
Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Szerbia
szerb válogatott
zivko gocic
filip filipovic