cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A sapkák alól: Belgrádban visszavágunk nekik

2014. július 27. 23:06

A magyar válogatott tagjai ugyan szomorúan értékelték az Eb-döntőt, de mindannyian érzik, hogy ez a csapat sokra hivatott.

A magyar válogatott 12-7-es vereséget szenvedett az Európa-bajnokság döntőjében Szerbiától, így a második helyen zárta a tornát. A főszereplők nyilatkozatai:
 
Varga Dániel:
"Nagyszerű volt látni ezt a rengeteg embert, de még szebb lett volna, ha megnyerjük az Európa-bajnokságot. Ez nem történt meg, a szerbek egyszerűen jobbak voltak ma. Amikor elkezdtük a munkát, tudtuk, hogy ők előttünk járnak, és két elvesztett döntő után azt mondhatjuk, hogy ez valóban így van, nagyszerű a csapatuk. Ettől függetlenül nem tudom leplezni: nagyon csalódott vagyok.

Szivós Márton:
"Szeretnék gratulálni Szerbiának, de a saját csapatunknak is. Nem tudom, ma mi történt velünk. Úgy tűnhet, hogy nagyon sima volt, kívülről ez így látszódhatott, de ez egy nagy meccs volt, egy nagy döntő. Majd ki kell analizálni a történteket, és tanulni belőle. Azt hiszem, önmagáért beszél, hogy két éve csak döntőket játszottunk."
 
Gór-Nagy Miklós:
"Nem okoztak meglepetést a szerbek, tudtuk, hogy nagyon meg fogják nyomni az elejét, tartottuk is magunkat sokáig. A kulcs az volt, hogy elöl nem tudtunk kibontakozni, és ez az elbizonytalanodás utána hátul is jelentkezett. Nagyon nagyon hite és ereje van ennek a csapatnak, a negyedik negyed elején is volt olyan pillanat, amikor hittünk benne, hogy utolérhetjük őket. Sajnos azonban ma ők jobbak voltak nálunk. Mindentől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra, és szeretném a csapatnak és a stábnak is ezt a két hetet, hiszen ez egy életre szóló élmény volt. Sokkal erősebbek lettünk, de még erősebbnek kell lenni, ez is világosan látszik."

Vámos Márton:
"Nem a közönség miatt kaptunk ki, hiszen az elmúlt meccseken már megszokhattuk az atmoszférát. Nem volt extra nyomás rajtunk. Egyszerűen ez nem a mi napunk volt."
 
Erdélyi Balázs:
"Senki nem gondolt arra, hogy így alakulhat ez a meccs. Az elején elmentek 4-5 góllal, nekik minden bement, nekünk meg semmi sem. Ez döntött, ezért mentek el tőlünk, ami után már kevesebb esélyünk maradt, hogy fordítani tudjunk." 

Tóth Márton:
"A legnagyobb probléma az volt, hogy az elején a két emberelőnyünkből egyet sem lőttünk be. Nem tudtuk magunkat jobban belelendíteni a mérkőzésbe. Emellett az emberhátrányos védekezésünk katasztrofális volt. 12-ből 9-et lőttek be. Hamar szétnyílt a meccs, csak futottunk az eredmény után. De büszke vagyok a csapatra, végig küzdöttünk, sajnos, ma nem jöttek össze azok a dolgok, amikor korábban igen. A legeredményesebb csapat voltunk az Eb-n, hiszen csak egy vereséget szenvedtünk, persze mégis szomorúak vagyunk. Nem okoztak meglepetést a szerbek. A jó lövőikre kiestünk az elején, így a kapufás emberek egyedül maradtak. Picit mindenhol lemaradtunk, de azért ez hosszabb elemzést igényel. Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket. Lesz ez még jobb is, két év múlva visszavágunk nekik Belgrádban."
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
tóth márton
szivós márton
gór-nagy miklós
varga dániel