cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: Ez egy örök harc, de sokat erősödtünk

2014. július 27. 23:03

A magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint

A negyedik világversenyén a negyedik érmet szerezte a csapatával Benedek Tibor. A két Világliga-ezüst, valamint a világbajnoki aranyérem után az Európa-bajnokságon is ezüstéremmel zárt a férfiválogatott. Ezzel lezárult a négyéves ciklus első fele. A nyár végi Világkupa már a második szakasz első világversenyét jelenti majd.

A kapitány így értékelte a szerbek elleni döntőt, amely 12-7-es szerb sikerrel ért véget:

"Sajnos, ma rossz arányban használtuk ki az emberelőnyös helyzeteinket, az elejétől fogva. Így, amikor egy kicsi esély is mutatkozott a felzárkózásra, valami mindig hiányzott. Hogy pontosan mi, azt még nem tudom megmondani, talán az agresszió. Ma nem játszottunk olyan magas szinten, mint a csoportmérkőzésen. Nem égtünk, vagy talán nem voltunk elég türelmesek. Nem könnyű veretlenül megnyerni egy Európa-bajnokságot, ez hatalmas energiákat emészt fel. Két hétig maximális koncentrációra van szükség, mentálisan nagyon erősnek kell lenni a legvégéig."

Egy kis tanulság:

"Vesztettünk már döntőket, én is éltem már át hasonlót, és természetesen most is csalódottak vagyunk. De minden, tényleg minden csak megerősíti az embert, még ha most nem is érezzük ezt. Az élet erről szól, egyszer fent, egyszer lent. Egyszer kicsit lentebb, egyszer kicsit fentebb. Én arra vagyok büszke, hogy amikor fent voltunk, akkor nyertünk, amikor lent voltunk, akkor meg másodikak lettünk. Ez egy óriási büszkeség, ez a csapat erejét jelzi, fantasztikus másfél év áll mögöttünk összességében. Sokat tanultunk, sokat erősödtünk, sokat fejlődtünk, de tudjuk, ez egy örök harc, az Eb-nek vége, van, de újra fel kell állni, újra bizonyítani kell, kezdődik minden elölről. Építkezünk, és bízunk benne, hogy egyre jobbak leszünk. Szerintem most egy csomó dologban jobbak voltunk, most már minden ellenfél az egyik legjobbnak tart minket, ebben biztos vagyok."
 
A közönségről:

"A közönség végig mellettünk volt, meg is szeretném köszönni nekik, hiszen fantasztikus szurkolás folyt végig. Persze, sokat tettünk azért, hogy ez így legyen. Köszönjük. Sokat kaptunk a szervezőktől, a szövetségtől. Minden lehetőséget megkaptunk, hpgy jól készüljünk, és jól is tudtunk készülni. Amikor kellett, el tudtuk zárni a csapatot, a média sem volt zavaró tulajdonképpen, ez is profi módon zajlott. Mindenkinek egy maradandó élmény ez az Eb, persze akkor lett volna igazán az, ha győzünk. Budapestre mindig szeretnek járni a csapatok, mert tudják, hogy itt van értelme vízilabdázni. Az ellenfeleknek is jó Magyarországon megverni a magyarokat. Szerencsére ez nem sok csapatnak sikerült."
 
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor