cover image
Egyéb

Riporter kerestetik - random "belsős" interjú!

2014. július 27. 14:35

Egy-egy Európa- vagy világbajnokság mindig jó kiindulópont, ha valaki a sportriporteri szakmával kacérkodik. Rögtön a mélyvíz, remek tanulási lehetőség. De nem csak egy versenyző, mondjuk, egy olimpiai bajnok hozhat zavarba valakit, aki még nincs hozzászokva a légkörhöz. Néha a gyakornokok is egymást. Kezdő riporter interjúja, egy kezdő riporterrel.

Az orosz Albina Kildeeva a szocsi téli olimpián volt önkéntes, innen csöppent - némiképp váratlanul - a magyar vízilabda világába, és segíti az Európa-bajnokság alatt a waterpolo.hu személyzetének munkáját. Hortobágyi Tibor pedig idén végzett a Komlósi Oktatási stúdióban, és ígéretes tehetségként került az MTV-hez gyakornoki pozícióba: ő a Vodafone Aréna közönségét szórakoztatta élő kommentárral az egyik mérkőzés alatt. Néha azért az uszodába is kilátogat, így került szembe ifjú kolléganőjével.

"Jól tudjuk, hogy te vagy az egyik MTV-s gyakornok a Vodafone Arénában? Gyere, csinálunk veled egy riportot. Reméljük, tudsz angolul, egy orosz lány fogja készíteni" - érkezett meg Tibor a média lelátóra.

"Albina, Tibi a Vodafone Aréna egyik fiatal kommentátor-tehetsége. Beszélgess vele" - hangzott a kérés. Íme, a váratlan találkozás eredménye.

Milyen is tulajdonképpen a Vodafone Aréna? - kezdte Albina, aki azt a helyszint még nem látta. "Egy kis medencéből áll, illetve egy nagy kijelzőből, és mini-lelátóból, amit öt napja adtak át, a Duna mellett" - hangzik a válasz. Innentől pedig már megy minden, mint a karikacsapás.

"A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk. Rengetegen jönnek, hiszen sokan rekedtek az uszodán kívül, akik szerettek volna jegyet venni" - mondta el Tibi. "Bár a kommentár magyarul van, ennek ellenére is rengeteg külföldi szurkoló csatlakozik a nézőkhöz ott is."

"És mi a helyzet a hangulattal?" - lendítette tovább a monológot a kérdező. "Kellemes, barátságos. Főleg a magyar mérkőzések lenyűgözőek! A magyar-olasz férfi elődöntőn borzasztóan sokan voltak, a döntőre pedig még több szurkolót várunk. De azokra az összecsapásokra is jönnek, amikor nem a hazaiak játszanak, vannak turisták, akik ide tévednek, hallani idegen nyelvű beszélgetéseket is" - fejezte be mondókáját.

Azért persze mi is kaptunk meg jegyzést a - számunkra egyébként rendkívül szórakoztató - helyzetre. "Nem vagyok még elég gyakorlott ahhoz, hogy ilyen hirtelen helyszíni interjút tudjak csinálni!!!" - ült vissza helyére Albina, félig nevetve, félig bosszankodva.

"Hát, ez tényleg vicces volt" - tette hozzá Tibor is, aki egyébként nagyon élvezte, hogy ő adta az élő, mikrofonos kommentárt az egyik mérkőzéshez az Arénában.

Mi pedig úgy véljük, nem sült el olyan rosszul ez a "random" interjú.
Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság