cover image
Egyéb

A szerb szurkolók biztosra mennek: Szerbia győz!

2014. július 25. 21:25

A magyar hangorkánban egy maroknyi szerb szurkoló próbálta megtalálni a helyét még a magyar-szerb összecsapáson. A rajongók nem csak a város szépsége miatt nem bánták meg, hogy elmerészkedtek a darázsfészekbe, sőt, szerb-magyar döntőt várnak, szerb győzelemmel!

"Messziről jöttünk, hogy szurkoljunk a csapatunknak, és izgatottan várjuk a remek összecsapásokat. Élvezzük, hogy itt lehetünk, és a város is nagyon tetszik" - mondta egyikük a görögök elleni mérkőzés után. "Ilyen eredményre számítottunk, jobbak vagyunk a görög válogatottnál. Jó a csapatjáték, ez az egyik legnagyobb erősségünk. Emellett jól használjuk ki a helyzeteinket is, bár ez a mostani meccs elején kevésbé érvényesült. Aztán kijött a különbség: hiába volt szoros az eleje, a mieink tökéletesen, pontosan lőttek briliáns gólokat."

Természetesen a legendás magyar-szerb ütközetekről is szót ejtettek: Saviccsal a kispadon, és Prlainoviccsal és Pjetloviccsal a keretben még akár a döntőben is legyőznék a magyar válogatottat.

"Bár az olaszoknak jobban örülnénk a döntőben, a magyar csapat kemény ellenfél, gyönyörű lesz legyőzni őket, ha játszanunk kell, noha őket a hazai közönség hajtja. Ha egy válogatott otthon játszik, még a víz is az ő oldalukon áll. De Dejan Savic remek kapitány, a keret erős, Pralinovic és Pjetlovic is kiemelkedő, semmi sem lehetetlen."

Persze azért nem becsülik le az ellenfelet: "A magyar csapatban is vannak tapasztalt, rutinos játékosok, például Hosnyánszky és Madaras Norbert vagy Szivós Márton. Egy ilyen játék egyszerre nagyszerű, és borzasztóan kemény" - mondják.

De addig még Montenegrón keresztül vezet az út: ellenük a büszkeségükön esett tavalyi csorbát szeretnék kiküszöbölni.

"Mindent bele fognak adni a fiúk, mert tavaly Barcelonában is velük elődöntőztünk, kikaptunk. Most itt az ideje, hogy visszaszerezzük a minket megillető pozíciót."

Frissítés:

Nos, végül igazuk lett a szerb drukkereknek: Szerbia 1-5-ről és 3-7-ről felállva 10-9-re nyert Montenegró ellen az elődöntőben, így a magyar válogatottal játszhat az aranyéremért.
Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Szerbia
szerb válogatott