cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A sapkák alól: Tudtuk, hogy a legvégén dől el

2014. július 25. 21:20

A magyar válogatott tagjai így nyilatkoztak az olaszok elleni 8-7-es siker után.

A magyar válogatott legyőzte Olaszországot az Európa-bajnokság elődöntőjében, így vasárnap az aranyéremért csatázhat.

Vámos Márton:

„Nehéz mérkőzés volt, de ezzel a szívvel, ezzel a tűzzel ma meg tudtuk őket verni, és ez ki fog tartani a végéig. Az olasz csapat folyamatosan kapaszkodott, ez volt a jó a mérkőzésben, hogy nem nekünk kellett kapaszkodni. Tényleg végig vezettük, nem adtunk sanszot az olasz válogatottnak. A közönség szempontjából igazából az eddigi mérkőzések is felértek egy elődöntővel, aminek nagyon örülök és remélem, hogy a döntőn is ilyen hangulat lesz.”

Erdélyi Balázs:

Úgy érzem, nagyon sok maradt bennünk, az emberelőnyöket, így látatlanban is azt mondom a videó nélkül, hogy rosszul használtuk ki. Hamar ellőttünk labdákat, a támadások is akadoztak. Azt gondolom, voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, de szinte biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban játszunk majd a következő meccsen.

De azért örülsz, nyugtass meg minket?!

Hát hogyne, ennél boldogabb ne is lehetnék. Hogy kit választanék ellenfélnek a döntőre? Nem kívánságműsor, persze, de talán Montenegrót. Nem azért, mert tartanék a szerbektől, inkább azért, mert akkor elmondhatnánk magunkról, hogy minden erős ellenféllel találkoztunk az Európa-bajnokságon.

Kit szeretnél inkább a döntőben?

Nem kívánságműsor, persze, de talán Montenegrót. Nem azért, mert tartanék a szerbektől, inkább azért, mert akkor elmondhatnánk magunkról, hogy minden erős ellenféllel találkoztunk az Európa-bajnokságon.

Varga Dániel:

"Soha nem adjuk fel, ma sem tettük. Harcoltunk a legvégéig, mert nagyon akartuk ezt a győzelmet. Azt hiszem, a hit volt a kulcsa a mai sikernek."

Decker Ádám:

"Már a melegítésnél éreztem, hogy mindenki kicsit csendesebb, mindenki próbál koncetrálni. Ma is olyan fegyelmezettek voltunk, majdnem a meccs egészében, mint amennyire a csoportmeccsek alatt voltunk. Tudtuk, hogy a negyedik negyedben dől el a meccs, mindegy volt, előtte mi történik. Higgadtak voltunk, amikor a meccs elején túl sok hátrányt kaptunk, aztán a végén, amikor kellett belőttük azokat, Hosi elképesztő volt."

Hosnyánszky Norbert:

"Ez egy homogén csapat, amelyikben valakinek mindig elsül a keze. Ma én voltam az, akinek ez sikerült. Ha nincs ez a 6 ezer ember, és nincs Varga Dumi a végén, aki belövi azt a gólt, akkor semmire se mentünk volna az én három gólommal. Egy 8-7-es meccsen minden gól számít, egy jó blokkal is nyerhetünk meccset."
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
Hosnyánszky Norbert