cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Arno Havenga: Kaptunk egy óriási ajándékot

2014. július 25. 10:33

Nem mindennapi meccsen dőlt el a holland-olasz női elődöntő az Európa-bajnokságon.

Ahogyan arról írtunk csütörtök este, a holland válogatott hét másodperccel a találkozó vége előtt mentette büntetőkre az olaszok elleni elődöntőt. Nem is akárhogyan: az olaszok kipontozódott játékosa ugyanis visszaúszott a játéktérre, ezért járt az 5 méteres, amivel egyenlítettek a magyar válogatott előtt csoportgyőztes hollandok.

Akik aztán higgadtabbak voltak az 5 méteresek során, és bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe. A két kapitány és egy-egy játékos véleménye a meccs után.

Fabio Conti, olasz szövetségi kapitány:
"Igazságos végeredmény született, mert elkövettünk egy nagyon-nagyon buta hibát hét másodperccel a vége előtt, amikor túl korán ment vissza a kiállított játékosom a medencébe. Ha ilyet teszel egy Európa-bajnoki elődöntőben, akkor nem érdemelsz továbbjutást. Pedig jól játszottunk, még ha voltak is problémáink emberelőnyben. Nincs más választásunk, most meg kell próbálni elfelejteni ezt a borzalmat és a bronzmeccsre koncentrálni."

Roberta Bianconi:
"Nagyon szomorúak vagyunk, hihetetlen, hogy elvesztettük ezt a meccset. Mást nem is tudok mondani."

Arno Havenga, holland szövetségi kapitány:

"Nyolc másodperccel a vége előtt azt mondtam magamban: 'Hát, ezt sajnos elvesztettük!'. Aztán kaptunk egy ajándékot az olaszoktól, úgyhogy a büntetőpárbaj előtt arra kértem a lányokat: próbálják meg szépen kicsomagolni ezt az ajándékot – és megtették. A két csapat nagyon hasonló szinten van, ma mindketten jól játszottunk. A végén már a magyarok elleni taktikán gondolkoztam, de most kénytelen vagyok egy új riválisból felkészülni... Sose legyen nagyobb gondom! Remélem, szombaton megkaphatjuk majd a legbecsesebb ajándékot, az aranyérmet is."

Debby Willemsz, a hollandok kapusa:

"Szenzációs érzés volt! Amikor hét másodperccel a vége előtt kaptunk egy utolsó utáni esélyt és belőttük a büntetőt, tudtam, hogy rajtam a sor. Örülök, hogy sikerült egy pár ötméterest megfognom és ezzel döntőhöz, biztos éremhez segíthettem a csapatomat. Végig nagyon elszántak voltunk, iszonyúan akartunk nyerni, mert az elmúlt időszakban szereztünk pár kellemetlen élményt az olaszokkal kapcsolatban. Nagyon boldog vagyok, hogy most sikerült győzni ellenük."
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
hollandia
arno havenga
fabio conti