cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A sapkák alól: A bronzérmet meg akarjuk szerezni

2014. július 24. 22:13

A magyar lányok természetesen csalódottan értékeltek a spanyolok elleni vesztes elődöntő után.

A női válogatott 9-8-ra kikapott a spanyol válogatottól az Európa-bajnokság elődöntőjében, így szombaton a bronzéremért játszhat, a hollandoktól büntetőkkel alulmaradt Olaszországgal. A lányok értékelése:

Tóth Ildikó:

"Borzasztóan csalódottak vagyunk, hogy ismét kikaptunk a spanyoloktól. Nagyon keményen készültünk, talán a túlzott akarás okozta ma a vereségünket."

Antal Dóra:

"Elég nehéz még most a mérkőzésről beszélni, mert kavarognak az emlékek az emberben. Nem használtuk ki rendesen ma a helyzeteinket. Biztos meg fogjuk nézni a meccset és ki fogjuk elemezni a hibáinkat. A spanyolok ellen mindig emberhátrányban szoktunk vízilabdázni, erre fel voltunk készülve. Sajnálom, hogy így alakult, úgy gondolom, hogy benne lett volna a meccsben a győzelem, de elfogyott az erő a végére. Az egyetlen, akit hibáztathatunk, az mi magunk vagyunk. Most már csak a bronzéremre kell koncentrálnunk."

Bujka Barbara:

"Védekezésben kettőt biztosan hibáztunk, amiből gólokat is kaptunk, támadásban pedig nem tudtuk kihasználni az emberelőnyöket. Nem mondanám, hogy nem mertük elvállalni a lövéseket, mindenki ment előre, senkiben nem láttam azt, hogy félt volna. A spanyolok azonnal kihasználták a hibáinkat, mi viszont nem tudtuk ezt megtenni. Meg fogjuk nézni a meccset, és akkor kiderül majd, mit rontottunk el."

Takács Orsolya:


"A ma este és a holnap délelőtt eredménye lesz az, hogy kitaláljuk, mi okozta ezt a vereséget, és mi történt a meccsen. Fej fej mellett haladtunk, a végére sikerült két góllal megint ellépniük, azt már nem sikerült ledolgoznunk, valahol itt lehet a gond. Meg azzal, hogy a megfelelő védekezést nem találtuk a meccsen. A végén működött a szoros, de azt kockázatos végig játszani a hátrányok miatt. A stáb kielemzi majd, mi történt, és biztos vagyok benne, hogy a bronzmeccsre összeszedjük magunkat. Szeretnénk megszerezni a bronzérmet, hazai közönség előtt nem is lehet más a célunk."
 
Merész András bő értékelését ide kattintva lehet elolvasni.
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
takács orsolya
bujka barbara
antal dóra
Tóth Ildikó