cover image
Egyéb

Az elkötelezettség ékes példája, grúz módra

2014. július 23. 16:42

Talán többeknek feltűnt már az Európa-bajnokságon Tengiz Pachkoria grúz újságíró.

A főként labdarúgással, kosárlabdával és vízilabdával foglalkozó újságíró grúz nemzeti színekben pompázó karácsonyfadíszekkel és grúz zászlóval díszített matrózsapkát hord, minden nap.

"Szinte egész évben hordom a karácsonyfadíszeket" - meséli. "Szerintem minden napnak olyan vidámnak és szépnek kell lennie, mint a karácsony vagy újév" - tudjuk meg az okát is. "Ha a gyerekek rám néznek, mosolyognak, és a mosolyuk engem is boldoggá tesz."

A 25 éve újságíróként dolgozó Tengzi Pachkoria rendkívül nyitott és barátságos mindenkivel: igyekszik igazán megélni minden percet. Életfilozófiáját - "Élvezd az életet, amíg csak lehet" - sokan magukévá tehetnék. Grúzia történetében most először sikerült a vízilabdaválogatottnak kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt - erről, és általában a grúz sport helyzetéről is mesélt.

gruzficko.jpg"Új színt hoztunk a nemzetközi mezőnybe, szenzációt senki nem várt még ettől a csapattól. Romániával és Oroszországgal szemben így is felülmúltuk a várakozásokat" - mondja. "Bár a körülmények jelenleg nem igazán jók, vannak hagyományaink ebben a sportágban, a 20. század végére már eljutottunk egy elég jó szintre. De aztán az ország bizonytalan helyzete miatt a sportélet hanyatlásnak indult. Csak nem rég kezdett újra fejlődni. Uszodánk sem nagyon van, ahol lehetne edzeni, mindössze egynek a mérete felel meg a nemzetközi előírásoknak."

Hogy mit gondol a grúz vizilabda lehetőségeiről? Erre is megvan az ütős válasza.
"Alapvetően megvan a csapatban a fejlődés lehetősége, ez látszik. Egyébként megkérdeztem a LEN elnökét, Paolo Barellit arról, hogy tudna-e tenni valamit értünk az európai szövetség. Csak ennyit tanácsolt: barátkozzatok össze a magyarokkal!"
Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
grúzia
tengiz pachkoria