cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Oroszok után, spanyolok előtt: tényleg itt az idő

2014. július 23. 11:25

Kisteleki Hanna, Kisteleki Dóra és Illés Anna gondolatai az oroszok elleni meccs után.

Fölényes sikert aratott a női válogatott Oroszország ellen, ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol Spanyolország lesz az ellenfele - hasonlóan a barcelonai világbajnoksághoz, ahol hatalmas küzdelem után az ellenfél örülhetett.

Az oroszok elleni meccsről:

Kisteleki Hanna:
„Nagyon jól felkészültünk a meccsre, maximum a nap süthetett volna még, más hiányérzetünk nem is nagyon lehet. A nyár hozadéka, hogy ilyen jól játszottunk, mindent megcsináltunk, amit kért tőlünk a kapitány. Sikerült jó passzokat adnom szerencsére, teljesen mindegy, ki lő gólt, a lényeg, hogy nyerjünk.”

Kisteleki Dóra:
„Ma tényleg megmutattuk, hogy milyen jó csapat vagyunk, mind taktikailag, mind egyénileg mindent betartottunk, amit a kapitány kért. Higgadtak voltunk, higgadtak maradtunk. Ismertük már az oroszokat, nemrég Kirisiben is játszottunk velük. Fel voltunk készülve, ugyanazt a taktikát követtük ma is, mint ott is. Nekik nagyon sokat változott tavalyhoz képest a csapatuk, megfiatalodtak, bár ez az oroszoknál soha nem jelent semmit. Belülről egyébként nem tűnt annyira könnyűnek, mint kívülről. Mi oda szoktunk figyelni arra, hogy minden eredményünket a helyén kezeljünk.

Illés Anna:
„Nagyon jó meccs volt, végig tudtuk uralni, nagyon jó taktikát választottunk ellenük, ezért ment ma ilyen jól a játék. Az oroszokról tudni kell, hogy nagyon jól fordulnak, nagyon koncentráltunk arra, hogy a támadásokat úgy fejezzük be, ahogy mi akarjuk, ne pedig úgy, ahogy ők. Külön figyeltünk legjobbjukra, Prokofjevára, nem is tudott kibontakozni. Németh Zsolttal külön átvettük, mire kell készülni a centereiktől, összeállt minden. Örülök, hogy nem pontozódtam ki, szerintem ma nekem és a csapatnak is jól ment.”

A spanyolok elleni meccsről:

Kisteleki Hanna:
„Szeretnénk bejutni a döntőbe, ez nem is kérdés.”

Kisteleki Dóra:
„Nem sokat, egy-két helyen változtak a spanyolok. Barcelona után eljött az idő, hogy visszavágjunk nekik. Annyiszor vesztettünk már ellenük, hogy most egyszerűen nem készülhetünk másra, csak a győzelemre. Ráadásul itthon vagyunk, a közönség is nekünk segít majd.”

Illés Anna:
„ Kísértetiesen hasonlít a barcelonai világbajnoksághoz a menetrend. Úgy érzem, olyan hiányérzet van bennünk onnan, hogy szerintem mindent ki fogunk adni, és a legjobb játékunkat fogjuk nyújtani a spanyolok ellen.”
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
kisteleki dóra
kisteleki hanna
illés anna