cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Grineva: Nem tudtunk lefordulni a magyarokról

2014. július 22. 22:12

Egy nagyon fiatal, tapasztalatlan, de a korábbi mérkőzéseiken hihetetlenül makacsul és keményen játszó orosz válogatottat győzött le kedden a negyeddöntőben a magyar válogatott.

A jóval tapasztaltabb, eredményesebb magyar válogatottnak sikerült elfojtania a pimasz orosz stílust, de férfiválogatottjukhoz hasonlóan a női csapat előtt is szép jövő állhat.

"Az okozta ma a legtöbb gondot, hogy nem tudtunk úgy kontrázni, ahogy tettük azt az eddigi mérkőzőseinken. Emellett borzasztóan rosszul helyeztük a labdát is a lövéseknél, sokszor kaput sem találtuk el" - kezdte értékelését Anna Grineva, a csapat centere. "Emellett nem tudtuk kihasználni az emberelőnyös helyzeteket sem, és valahogy a csapatjáték sem volt olyan szép most. Idegesek voltunk" - mondta.

Grineva 2009-ben már tagja volt az Universiadén szereplő orosz csapatnak, akkor a magyar válogatottban ott volt Csabai Dórát és Bujka Barbara is, így hát ő a fiatal csapat rutinosabb játékosai közé tartozik.

"A magyar csapat nagyon erős, remek gárda, borzasztóan kemény ellenfél. A mi oldalunkon viszont egy olyan keret játszott ma, amely mögött jóformán semmi tapasztalat nincs, a legtöbben még junior világbajnokságon sem szerepeltek soha" - mondta. "A csapat 70 százaléka ígéretes tehetségként került a válogatottba, a legjobbak, Ivanova és Prokofjeva most, a tapasztalatot tekintve is" - tette hozzá.

Szó esik a folytatásról is: bár a következő nagyobb cél nyilvánvalóan a jövő nyári, orosz rendezésű kazanyi világbajnokság, hamarosan egy másik hazai versenyt is rendeznek.

"Nagyon sokat tanultunk ebből a tornából, nagyszerűen visszatükrözte a gyenge pontjainkat. A következő állomás a Hanti-Manysikban rendezendő Világkupa" - emlékeztetett Grineva.
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
anna grineva