cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Mártonok a horvátverésről

2014. július 22. 10:52

Vámos Márton reméli, hogy az olaszok és a horvátok kifárasztják majd egymást a negyeddöntőben, Tóth Márton pedig azt mondja, a tét nélkül is volt motiváció, ha más nem, a közönség kiszolgálása.

Vámos Márton:

Egy pillanatig nem lehetett kétség afelől, hogy ezt a meccset meg akarjuk nyerni.

Bár olyan nagy tétje nem volt a meccsnek, mi azért megtaláltuk a motivációt, hogy veretlenül szeretnénk megnyerni ezt az Európa-bajnokságot. Úgy érzem, jó úton haladunk efelé.

Egész jól kijött, hogy a csoportgyőzelem tudatában egy erős ellenfél maradt a végére, nem mondjuk, a franciák.

Igen, egy erős válogatott ellen fent tudtuk tartani a tüzet, ráadásul így, hogy megvertük őket, még össze is tudunk velük kerülni az elődöntőben. Most jön három nap szünet, örülök, hogy éles meccsen tudtuk bizonyítani előtte, hogy tét nélkül is a végsőkig harcolunk a győzelemért.

Nem kívánságműsor egy Európa-bajnokság, de azért érdekel a véleményed a horvát-olasz negyeddöntőről.
Nagyon jó kis meccset várok, remélem, jól kifárasztják egymást, így talán egy kicsit könnyebb dolgunk lesz. Most kicsit azért pihennünk kell, mégiscsak 5 meccset kell magunk mögött hagyni, olyanokat, amikor végig 100 százalékosan koncentráltunk.

Vége a csoportköröknek, mit gondolsz az Eb színvonaláról?
A mi csoportunk nagyon erős volt, a másiknál biztosan erősebb. Az, hogy veretlenül tudtuk zárni az 5 meccset, már önmagában óriási tett. Nem lehet hiányérzetünk az Eb-vel kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hazai közönség mindent megtesz értünk, amiért hálásak lehetünk.

Tóth Márton:

Nagyon gyilkoltak ott középen…

Valóban nagyon-nagyon kemény volt, szerintem a horvátoknak vannak a legkeményebb bekkjei, méretileg biztos. Nehezen estem át a holtponton, sokat cseréltünk. De örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez.

Nagyjából az történt a vízben, amire számítottál?
Kemény meccset vártam, az is lett, hiszen a horvátoknak nagy volt a tét, nagyobb, mint nekünk. De ezeknek a győzelmeknek van a legnagyobb értéke, én ezeket szeretem, amikor csak egy gól dönt. A csapatunk erejét mutatja, hogy a tét nélküli meccsen is ennyire összpontosítunk, és a végén a magunk javára tudjuk fordítani.

Volt bármikor olyan pillanat a meccs alatt, amikor azt érezted, hogy nincs tét?
Őszintén szólva, mikor bent vagyok a vízben, és látom, mi vesz körül, az a minimum tét, hogy a közönséget kiszolgáljuk. Legjobban pedig győzelemmel lehet.

Vége a csoportkörnek, mit gondolsz a történtekről?
Nagyon erős Európa-bajnokság a mostani. Nem számolgattunk, úgy jöttünk ide erre a mai meccsre, hogy meg akarjuk nyerni. Az, hogy egy ilyen erős csoportban is első helyen végeztünk, mindent elárul. Megvolt folyamatosan bennünk a tűz, és meg tudom ígérni a szurkolóinknak, hogy ez a jövőben is így lesz. Bárki is lesz az ellenfél az elődöntőben, várjuk őket itt a katlanban.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
tóth márton
vámos márton