cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: Most nagyon erősnek érzem a csapatot

2014. július 21. 22:31

Horvátországot is legyőzte a magyar férfiválogatott az Európa-bajnokságon, ezzel 100 százalékos mérleggel zárta a csoportkört. A kapitány értékelése.

Többször is hangsúlyoztad, hogy az lenne az ideális, ha meccsről meccsre egyre javulna a csapat. Decker Ádám a meccs után azt mondta, ma nem feltétlenül javultunk, de erősödtünk. Egyetértesz?
Igen. Taktikailag nehéz egy ilyen meccset elemezni, amikor olyan feszültséghelyzet van mindkét oldalon, hogy gyilkolja egymást az összes játékos, hogy egy-
egy bírói ítélet bármikor beeshet bármelyik oldalra, és nem tudni, ki lesz a vízben. Ez már egy olyan hangulatú meccs volt, amilyenre a folytatásban számíthatunk. Ilyen meccsen kell majd Európa-bajnoki elődöntőt nyerni.

Jól jött ki, hogy egy erős csapat ellen játszottunk a csoport utolsó meccsén.
Nagyon. Már az elején mondtam, hogy ennél jobb sorrendet nem tudtam volna választani.

Jön három és fél nap pihenő. Lesz szabadideje a játékosoknak?
Biztosan lesz, de nem szeretnék a csapat programjáról beszélni, hiszen úgyis az lesz a lényeg, hogy játszik majd pénteken. Mi mindent megteszünk, hogy pihenjenek, de keményen eddzenek is.

Vége a csoportkörnek, kialakult egy sorrend. Mennyire tartod erősnek ezt az Európa-bajnokságot?
Nem nagyon kaptunk olyan meccseket, ahol lazíthattunk volna, de ez jó is nekünk. Nagyon megerősödtünk, úgy érzem, mi készen állunk bárkivel elődöntőt játszani. Az, hogy pihenünk, talán még egy kicsit kedvezőbb is a számunkra. Ez az 5 meccs sokkal nehezebb volt, mint a másik ág 5 meccse a továbbjutók számára. Itt végig folyamatosan jöttek a nehéz meccsek, még a francia és a német is nehéz volt az első két negyedben. Nagyon pozitívan értékelem a helyzetünket, jó helyen állunk. Természetesen egy világversenyen az első és a második hetet szépen el is lehet választani egymástól. Többször bebizonyosodott már, hogy akik az elején bukdácsolnak, a végén jók lesznek, és fordítva, de most valóban erősnek érzem a csapatot. Egész évben voltak szoros meccseink, amiket a végén meg tudtunk nyerni, ma is így történt, ez önmagáért beszél.
 
Ivica Tucak, a horvátok kapitánya: "Nagyon szerencsétlen ez a mai eredmény, hiszen borzasztóan közel voltunk a magyarokhoz. A végén egy kis koncentráció hiányzott. Most frissülnünk kell, és a lehető legtöbbet kihozni magunkból az olaszok elleni meccsen."
 
A meccsről bővebben itt lehet olvasni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor