cover image
Egyéb

Az orosz férfiválogatott nem csalódott

2014. július 21. 17:14

Egy nagyon fiatal férfiválogatottat láthattunk az Európa-bajnokságon az oroszoktól, akiknek messze van még a cél: a riói olimpiára szeretnének felkészülni.

Bár mindössze egyetlen mérkőzést, a heves szurkolói indulatok közepette zajló, Grúzia elleni találkozót sikerült megnyerniük, ígéretes gárdának tűnik a csapat. Ők maguk sem csalódottak az eredmény miatt.

"Stepanuk a legerősebb góllövőnk, nagyon gyors is. De hiányzik a gyakorlottság, a tapasztalat, nem vagyunk még eléggé összeszokva. Nem akarok hosszú távú jóslatokba belemenni, annyi biztos, hogy rengeteg munka vár még ránk" - kezdte Erkin Shagaev, az orosz válogatott szövetségi kapitánya. "Egyáltalán nem vagyok csalódott. mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk, és persze ma is követtünk el hibákat, amelyek elúsztatták a győzelmi esélyeinket, de fiatal csapatról van szó, tanultunk ebből a vereségből is."

A csapat legerősebb góllövője Kostantin Stepanuk volt, aki 11-szer talált a kapuba az öt mérkőzés alatt. Idén tölti be 30. életévét, ezzel a "régi motorosok" közé tartozik a 24,5 éves átlagéletkorral rendelkező orosz keretben.

"Utoljára 2010-ben voltunk nagyobb versenyen, nemzetközi porondon nincs túl sok tapasztalatunk, hiszen azóta a csapat nagy része lecserélődött. De ez egy jó tapasztalat számunkra, a csapat egyre erősödk, halad előre. Keményebben és keményebben kell odatennünk magunkat minden egyes edzésen, hiszen egyértelmű, hogy a gyakorlás eddig még kevés volt. A felkészülési időszak Rióig nagyon kemény lesz" - mondta Stepanuk. "Egyébként nagyon jól érezzük magunkat, gyönyörű a város" - tért ki Budapest szépségére, a hangulatra is.


Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
oroszország