cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Antal Dóra: Megvan az önbizalmunk a folytatásra

2014. július 21. 9:11

A britek elleni győztes meccs (16-5) után kérdeztük Antal Dórát és Bujka Barbarát.

Antal Dóra:

Kicsit könnyebb volt, mint amire számítottunk.

Így igaz, és ezzel nem az angolokat szeretném lebecsülni, hiszen évről évre jobbak. Szerencsére rájuk tudtuk erőszakolni a játékunkat, és sok lefordulásgólt lőttünk. A helyzeteinket nagyon jó százalékban használtuk ki. Valóban van ennyi különbség a két csapat között. Nagyon sok hátrányt kaptunk, a végén már nem is tudom hányan pontozódtak ki, de nagyon jól kivédekeztük azokat, nem lett ettől sem szorosabb az eredmény. Ebből lehet építkezni.

Ha a csoportmeccsekről kellene egy összesített értékelést adnod, akkor mit mondanál?
A holland meccset sem szabad kudarcként felfogni, voltak hibáink, de ott sem játszottunk rosszul, kaptunk pár szerencsétlen gólt, ami meggátolta a sikerünket. Azt hiszem, nagy önbizalommal állhatunk oda majd a következő meccsünkre, hiszen nagy különbséggel vertük a görögöket és az angolokat is. 

Az oroszok jönnek.
Szeretünk velük játszani. Jó sok emlékünk van velük kapcsolatban, a londoni olimpián a négy közé jutásért, Barcelonában a bronzmeccsen győztünk ellenük. Remélem, most is mi leszünk a jobbak.

Magának az Eb-nek az erőviszonya is megérnek egy mondatot, a másik csoportban nagy harc volt a végső helyezésekért, a spanyol-olasz meccs után kellett egy kis idő, amíg a szervezők tutira megmondják, ki lett a második és harmadik a szintén hatpontos spanyolok mögött.
Korábban is említettem, hogy a női mezőnyben nyolc azonos képességű csapat van, itt most hat. Mindig az nyer, aki aznap a legjobb formában van, ez teljesen kiszámíthatatlan, aki Tippmixen játszik, annak női meccset nagyon nehéz megtennie, sosem lehet tudni, mit történik. Még az is előfordul, hogy egy csapat nagy fölénnyel nyer egy másik erős ellen, az olasz-spanyolra sem mondtuk volna azt, hogy sima spanyol-siker lesz. Mi jó formában vagyunk, a hollandok is, lesznek még izgalmak.

Mi a helyzet az oroszokkal?
Nagyon pörgős, tikitaka játékot alkalmaznak, szeretik feladogatni a labdát, és megúszásgólokat lőni. Elég gyors csapat, de nekünk jobban fekszik a pörgősebb csapatok elleni játék. Az a fontos, hogy nem szabad őket elengedni, végig uralni kell a mérkőzést. Ők végig menni fognak előre, ha vezetnek, ha mínusz öttel állnak, Már a meccs elején el kell majd bizonytalanítani őket. Akkor nem lesz baj.
 
Bujka Barbara:
 
- Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen a hollandok csak 9-7-re nyertek ellenük, de azt hiszem, nagyon jól megoldottuk. Bementünk, csináltuk a dolgunkat, a végén lőttünk nekik jó sok gólt, és nyertünk - kezdte a négygólos Bujka Barbara.

Pofonegyszerű játék ez :) Túl sok hátrányt kaptunk a végén, volt ennek bármi jelentősége?
Igen, a játékvezetők szerintem jól fújtak úgy a harmadik negyedig nagyjából. Amikor már nagyon mentünk, akkor megadták a briteknek a lehetőséget, de nem panaszkodhatunk rájuk, szerintem összességében jól fújtak.

A végén már kicsit gálajelleget öltött a meccs.
Ha így tűnt, az nem jó. Hiába vezettünk magabiztosan, nem szabad semmilyen csoportmeccsen sem elkönnyelműsködni a szituációkat, ugyanúgy kell belőni, kiadni, és nem parádézgatni vagy lábbal lőni a kapura. 

Lényegében a saját meccsetek után tudtátok meg a negyeddöntős ellenfél nevét, hiszen volt egy kis számolgatás. Mit szólsz az oroszokhoz?
Én örülök, hogy ők jönnek, szerintem fekszik nekünk a stílusuk. Az utóbbi évek azt bizonyították, hogy idézőjelesen szeretünk velük játszani, ha már az a feladatunk. Téthelyzetben mindig győztünk, bár most új a csapatuk valamelyest, kevésbé ismerjük őket, de ettől még verhetőek és meg kell őket verni. Ezért vagyunk itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
antal dóra
bujka barbara