cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Kiütötték a briteket a csoportmásodik lányok

2014. július 20. 15:23

A női válogatott sorsdöntő meccset vívott a britek ellen, és fölényesen nyert. Folytatás az oroszok ellen.


Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

Szép győzelemmel zárta a csoportkört a női válogatott. A britek megnehezítették a görögök és a hollandok dolgát is korábban, ma viszont nem tudták ezt a formát megismételni, és mivel a magyar válogatott támadásban nagyon lendületesen és kreatívan játszott, esély sem volt a szoros eredmény elérésére - hála az égnek.

Keszthelyi Rita a meccs elejétől fogva klasszis teljesítményt nyújtott, hat góllal zárt, de Bujka Barbara is eljutott 4-ig, ma nem tudtak mit kezdeni vele a centerpozícióban. Érdekesség, hogy rengeteg kiállítást kapott a magyar csapat, Czigány Dóra, Takács Orsolya és Szücs Gabriella is kipontozódott.

Csakhogy ezt nem tudta kihasználni az ellenfél, amely egyrészt rosszul célzott emberelőnyben, másrészt a mieink remekül védekeztek, köztük például Gangl Edina a kapuban, aki a meccs elején - előre megbeszélten - váltotta Bolonyai Flórát.

A magyar csapat végül 11 góllal nyert, ezzel biztosan végzett a csoport második helyén, és a folytatásban Oroszországgal találkozik a négy közé jutásért, július 22-én.

Eredmény - Európa-bajnokság, 3. csoportkör:

Magyarország-Nagy-Britannia 16-5 (5-2, 3-1, 5-1, 3-1)
Gólszerzők: Keszthelyi 6, Bujka 4, Tóth 2, Antal, Szücs, Kisteleki H., Csabai 1-1, illetve Gibson-Byrne, Temple-Creik 2-2, Clayton 1

A csoport végeredménye:

1. Hollandia 9 pont - a négy közé jutott
2. Magyarország 6 pont
3. Görögország 3 pont
4. Nagy-Britannia 0 pont

A másik csoport végeredménye:

1. Spanyolország 6 pont - a négy közé jutott
2. Olaszország 6 pont
3. Oroszország 6 pont
4. Franciaország 0 pont

A negyeddöntőben:

1. Magyarország-Oroszország (július 22., 16 óra 30)
2. Olaszország-Görögország (július 22., 18 óra)
 
Az elődöntőben:
Az 1. egyeddöntő győztese-Spanyolország
A 2. elődöntő győztese-Hollandia

Az élő közvetítés az alábbiakban olvasható vissza.
 
4. NEGYED:
 
Keszthelyi Rita ismét elhozta a labdát, de az első akciónk nem sikerült, kifogytunk az időből. Gangl Edina szép mozdulattal tolta ki Temple-Craik lövését, majd épp őt küldték ki, amikor a magyar kapitány kikért idejét. Illés Anna próbálkozott, nem sikerült, ellenben a túloldalon Szücs kiállítása után (ez volt neki a harmadik) Gibson-Byrne betalált, 13-5.
 
Clayton lőtt mellé emberelőnyben, Takácsot küldték ki, majd Keszthelyi csavarral próbálkozott, kicsit kisodródott már. Aztán Csabait szórták ki, Gangl a helyén volt a brit próbálkozásnál. Antal lőtt kapura, maradt nálunk a labda 4 perccel a meccs vége előtt. Bujka zseniális csavargólja volt a negyed első magyar találata, remek volt! Takács Orsolya is kipontozódott az 5. percben, ekkor 17 hiba állt a mi nevünk mellett, 9 a britek neve mellett... 
 
Czigány Dórát is kipontozták a játékvezetők, és így is 9-cel mentünk, nyilván valamit kompenzálni kellett a játékvezetőknek. Egy francia és egy grúz spori fújt egyébként. Kisteleki Hanna lőtte a 15. magyar gólt, és Keszthelyi a 16. találatot, az utolsó másodpercében. Csoportmásodikak vagyunk.
 
3. NEGYED:
 
Keszthelyi Rita nagyon lazán hozta el a labdát a negyed elején, majd Bujka fordult be szépen, de a lövése már nem sikerült. Antal Dóra szép góljával alakult 9-3-ra a meccs eredménye, ezúttal tehát mi lőttük az első gólt a szakasz elején, 9-3! Aztán elsuhant a jobb szélen Bujka Barbara, és egyedül megoldotta a helyzetet, 10-3. Könnyebb a meccs, mint vártuk, a britek feladták, alighanem.
 
Czigány Dóra pontozódott ki, majd egy remek Takács-Kisteleki Dóra-Tóth összejáték után megszületett a 11. magyar gól! A negyed felénél jártunk ekkor. Labdaszerzés után jöhettünk előre, majd amikor Musgrove-t kiállították, Merész András időt kért. Illés Anna lőtte el elhajolva, de a brit kapus résen volt, ahogyan Gangl is a következő támadásnál. Szücs Gabriella gólpasszai után szép ejtéssel maga is betalált, ez már iskolajáték volt, 12-3. Keszthelyi kiállítása után Gibson-Byrne talált be, szépítettek 2:52-nél a britek. Ő próbált ejteni nem sokkal később, de a felső kapufánál tovább nem jutott. Bujka Barbarát indította aztán Gangl, de nem vette észre először a labdát, erre kimozdult a brit kapus, majd amikor világos volt Barbinak, hogy ott a közelében a laszti, megfordult, és az akkor már messze járó brit portás felett a kapuba ejtett, 13-4!

Más nem történt, laza 9-essel vezetünk a negyedik negyed előtt.

 
2. NEGYED:
 
Illés Anna kiállítása volt a második negyed első fontos történése, a britek ki is használták a fórt, Temple-Craik talált be, ez volt a második gólja ma délután, 5-3. Keszthelyi remek ejtéssel jelentkezett aztán, megkapta Szücstől a labdát, és a kimozduló kapus mellett az üresen hagyott jobb sarokba pöttyintett, 6-3. Winstanley-Smith csavarját nagy reflexszel hárította Bolonyai, majd előbbi ziccerét is nagy bravúrral védte a 3. percben. Tóth Ildikó kotort aztán a kapuba, először vezettünk 4 góllal.
 
Gangl Edina állt be a negyed 3. percének végén a magyar kapuba. majd Kisteleki Dóra úszott meg, de ejtését lecsípte Morris. Antal Dóri lövése akadt el a következő akciónál a britek kapusának kezében, majd aztán a túloldalon kiállították Dodót, de az ellenfél azonnal mellélőtte a labdát. Nem úgy Keszthelyi Rita, aki Kisteleki megúszása után megkapta a túloldalon, és biztosan lőtt a kapuba, 8-3! Czigány Dóra kiállítása 2:20-nál időkérésre sarkallta Vamvakaris kapitányt. Gangl Edina bemutatta aztán első védését az Eb-n, hogy aztán Csabai Dóra ejtsen Morris kezére. 54 másodperccel a nagy szussz előtt még időt kértünk mi is, végül Takács Orsi blokkja zárta a negyedet.

1. NEGYED:

A magyar válogatott már biztosan nem lesz csoportelső, de a második helyre szívesen odaérne a britek legyőzésével. Az előző meccsen a spanyolok 4 góllal verték az olaszokat, így megnyerték a csoportot. Jelen állás szerint úgy tűnik, a három hatpontos csapat közül az olaszok lettek a minitabella szerint a másodikak, az oroszok a harmadikak.

Bolonyai Flóra kezdett a kapunkban, mellette Antal, Szücs, Kisteleki Dóra, Keszthelyi, Illés, Bujka volt a vízben a rajtnál. Elhozták a britek a labdát, de egy kontra meghiúsította az első akciójukat, a mieinknél pedig egy rossz passz volt a "bűnös". Teljesen egyedül maradt középen aztán Temple-Craik, és a kapuba lőtt, 0-1! Kisteleki Dóra rontott emberelőnyben, majd Keszthelyi Rita egy remek passz után egyenlített a bal szélről, 1-1! Antal Dóra lőtt kapura, Morris kapus résen volt. Aztán Szücs védekezett remekül, a center nem tudott érvényesülni. Azonnal kihasználtunk szinte egy emberelőnyt, Keszthelyi volt eredményes, a 4. perc közepén vezetett a magyar válogatott.
 
Újabb magyar előny jött aztán, de Szücs egy kicsit talán korán vállalta el, kétségtelen, jó lövőpozíció volt középen, ember nélkül. Francesca Clayton egyenlített emberelőnyből, gyors egymásutánban két magyart is kiszórtak, 2-2. Keszthelyi Rita a harmadik magyar gól szerzője is, szintén emberelőnyből talált be az UVSE-be hazatérő klasszisunk, 3-2! Aztán jött Csabai megúszásgólja, ez volt az első találata az ősztől szintén az UVSE-ben pólózó játékosnak, először vezettünk két góllal.
 
A britek nem muzsikáltak a negyed végén igazán jól fórban, ellenben elkaptuk a fonalat, Bujka Barbara centerből volt eredményes Takács Orsi passzát követően, ezután kért időt a birtek görög kapitánya. Takács lopott labdát rögtön a kis pauza után, Bujka ejtése nem sikerült, de ellene követtek el szabálytalanságot visszaúszás közben. Jött a magyar időkérés 32 másodperccel a negyed vége előtt. Nem történt utána érdemleges, maradt az 5-2.

A mai mérkőzéseken:

Olaszország-Spanyolország 8-12 (1-4, 2-4, 3-3, 2-1)
Gólszerzők:
Emmolo 4, Radicchi 2, Garibotti, Di Mario 1-1, illetve Tarrago 5, Garcia, Lopez 2-2, Espar, Pareja, Miranda 1-1

Hollandia-Görögország 9-7 (3-1, 1-1, 2-3, 1-1)
Gólszerzők:
Klaasen 5, Smit, van der Sloot, Stomphorst, Sevenich 1-1, illetve Roumpesi 3, Manolioudaki 2, V. Diamantopoulou, Tsoukala 1-1

Oroszország-Franciaország 18-6 (4-1, 6-3, 3-2, 5-0)
Gólszerzők:
Prokofjeva, Karimova 5-5, Iarondeykina 2, Trostkaja, Kolmakova, Borisova, Abdriziakova, Ivanova, Rizkova 1-1, illetve Guillet, Clomes 2-2, Millot, Clerc 1-1

Az eddigi találkozókon:

Július 16., szerda:

Nagy-Britannia-Görögország 7-9 (1-2, 3-2, 2-2, 1-3)
Olaszország-Franciaország 14-4 (3-1, 4-1, 1-0, 6-2)
Oroszország-Spanyolország 10-9 (2-2, 1-3, 3-2, 3-2)
Magyarország-Hollandia 11-12 (3-3, 3-3, 3-4, 2-3)

Július 18., péntek:

Franciaország-Spanyolország 4-18 (1-4, 0-6, 1-5, 2-3)
Nagy-Britannia-Hollandia 5-11 (1-2, 2-2, 1-3, 1-4)
Oroszország-Olaszország 10-13 (2-3, 1-3, 4-5, 3-2)
Magyarország-Görögország 12-7 (3-0, 3-3, 4-2, 2-2)
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság