cover image
Egyéb

A Híd-OSC-Újbuda: itt az új bombacsapat!

2014. május 29. 14:28

Bemutatták a XI. kerület új gárdáját, a magyar férfivízilabda egyik új fellegvárát. Három világbajnok az OSC-ben.

Fellegvárrá válni vagy hosszú évek alatt lehet, vagy egyik pillanatról a másikra. Az OSC esetében ez utóbbi a helyzet, és ennek megállapításakor bizonyára nem sértődik meg semelyik érintett.

Az persze igaz, hogy alapokra szükség van egy új erős csapat kialakításakor, ez pedig a Nyéki Imre Uszodában az elmúlt időszakban kialakult. Éppen ezt hangsúlyozta Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

A Kondorosi úti uszodában ugyanis két éve még vízilabdázni sem lehetett, az önkormányzat viszont nyitott, és ez az áldatlan állapot megszűnt. Később aztán a társasági nyereségadó felajánlása okán új lehetőségek is nyíltak, éppen a TAO-nak köszönhetően épülhet egy új 33 méteres medence a Nyéki Imre Uszodában, az A Híd Zrt.-vel pedig szerencsésnek mondható az „összetalálkozás”. A polgármester köszönetet mondott a kormánynak, a Magyar Vízilabda Szövetségnek és a cégcsoportnak, hogy ez a mostani helyzet létrejöhetett ebben a sportbarát kerületben.

Nemcsak a kerület sportbarát, hanem a kormány is, ezt márt Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, sportért felelős államtitkár mondta. Igazi összefogásnak nevezte az együttműködést, s elmondta, a kormány 120 millióval támogatja az új medence megépülését.

Sal László, az A Híd Zrt., vezérigazgatója azt hangsúlyozta, nem volt nehéz a szegedi éveket lezáró döntés után meghozni a következőt. „Újbudában bízunk, itt szeretnénk csapatot építeni. Ez nem egy üzleti vállalkozás, hanem egy elkötelezettség. Társadalmi szerepvállalás. Egyelőre egy plusz egyéves szerződést kötöttünk, az olimpiáig gondolkodunk, és mindenkit biztosíthatok, hogy megvannak a forrásaink a működésre. A többi már rajtatok múlik” – mondta a cégvezető.

Becsey Péter az OSC vezetőedzője volt ebben az évben, most már sportigazgató. „Köszönjük a kerületnek, hogy otthonra lelhettünk a Kondorosi úton, és Apáthy Endre úrnak, hogy egy új fejezetet nyithatunk a klub életében. Vincze Balázzsal, a csapat új vezetőedzőjével tavaly két hónap alatt sikerült felépíteni valamit, ami után aranyérmet szereztünk az Universiadén. Most ugyanezt szeretnénk felépíteni két év alatt, és szeretnénk átélni azt a katarzist, amit akkor éreztünk. Több játékos is itt van abból a csapatból. Akik érkeznek, azokról egy dolog mindenképp elmondható, igazi CSAPATEMBEREK. Nagyon várjuk a munkát, annál jobb körülményekről, mint ami a Nyéki Imre Uszodában fennáll, nem is álmodhatnánk” – foglalta össze érzéseit Becsey Péter.

Vincze Balázs vezetőedző nem volt ott a sajtótájékoztatón, a játékosok nagy része viszont igen.

Ami az új OSC-t illeti. A csapatkapitány a Szegedről érkező Decker Ádám lesz. Szegedről érkezik Juhász Zsolt, Hegedüs Gábor és Vincze Márk. Egerből igazolt Budapestre Bátori Bence, Bundschuh Erik, Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós, Kevin Graham, Kovács Gábor és Salamon Ferenc. A Vasast hagyja ott az OSC kedvéért Drasko Brguljan, míg az ex-szegedi új-zélandi Joseph Kayes Ausztráliából tér vissza Magyarországra. A tavaly OSC-ből Jávor Dániel, Szentesi Ádám és Szentesi Máté marad a csapatban.
 
Gór-Nagy Miklós, Juhász Zsolt és Jávor Dániel nyilatkozata itt érhető el!

Az A Híd-OSC-Újbuda kerete:

Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Bundschuh Erik, Decker Ádám (csapatkapitány), Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Jávor Dániel, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Salamon Ferenc, Szentesi Máté, Szentesi Ádám, Vincze Márk. Vezetőedző: Vincze Balázs
Vízilabda hírek
osc
osc-újbuda
Hoffmann Tamás
becsey péter
a híd