cover image
Egyéb

Szolnok-Honvéd: sima lett az első

2014. április 18. 20:11

Kétszer annyi gólt szerzett a Szolnok, mint a Honvéd, ez pedig fölényes győzelmet eredményezett a férfielődöntő első találkozóján.

Dr. Kiss Gergely játszhatott az első elődöntőn, miután felfüggesztették a még hátralévő egy meccsnyi eltiltását (igaz, a Honvéd nem érti, miért december 31-ig!), és még egy Gergely, Gergely István szereplése is különös mellékszállal hatott, olimpiai bajnokunk éppen pénteken jelentette be a waterpolo.hu oldalon, hogy a rájátszást követően már csak sportvezetőként láthatjuk az uszodákban.

1-0 a Szolnoknak (Fotó: Kovács Anikó)

1-0 a Szolnoknak (Fotó: Kovács Anikó)

Bár Mátyás Zoltán góljával a Honvéd szerzett vezetést, és két következő akciónál is a vendégeknél volt a gólszerzés lehetősége, a Szolnok az első negyed derekára rendezte sorait. Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert emberelőnyből, majd a center szabaddobásból is betalált, 3-1-re húzott el az alapszakasz-győztes.

A második negyed első percének vége után Milan Aleksic büntetőzött pontosan, a következő gólra – amely szintén ötméteresből született Kiss Gergely révén – majdnem 5 percet kellett várni. Pásztor Mátyás góljával 5-2 volt az állás a nagyszünetben.

Ekkor még nem mondhattuk, hogy eldőlt a meccs, de nyolc perccel később már igen: a Szolnok hatot vágott a harmadik negyedben, amivel eldöntötte az első elődöntő sorsát.

A vége 12-6, de a Kőér utcai második meccs, egészen biztosan más lesz.

A találkozó két játékvezetője, Fodor Rajmund és Fekete Balázs elsőként próbálhatta ki a szövetség által vásárolt adóvevő-készüléket, amely ezen az elődöntőn segítette munkájukat.

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép – RacioNet-Honvéd 12-6 (3-1, 2-1, 6-2, 1-2)


Szolnok:
Decker – Gocic 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Jansik D., Mitrovic 2 (1), Kis G. 2. Csere: Lévai (kapus), Tóth P., Vörös, Aleksic 2 (1), Hangay, Pásztor 2, Török 1. Szakmai igazgató: Kovács István

Honvéd: Gergely – Kovács, Mátyás 1, Szőke, dr. Kiss 2 (1), Takei 1, Fülöp. Csere: György (kapus), Boros, Illés 2 (1), dr. Steinmetz B., Tóth B. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 4/7, illetve 1/10
Ötméteresek: 2/2, illetve 2/2
Vízilabda hírek
szolnok
honvéd
gergely istván
kiss gergely