cover image
Egyéb

Nevet változtat az UVSE

2014. április 28. 15:30

A klub "UVSE Vízilabda Sportegyesület, Margitsziget" néven működik a továbbiakban.

A névváltozás oka, hogy az egyesület már nemcsak utánpótlás neveléssel foglalkozik, hanem komoly tervei vannak a felnőtt bajnokságokban is, az apropója pedig az, hogy pert veszítettek.

Az UTE vízilabda utánpótlás-szakágából 2008-ban független egyesületként megalakult Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület ellen –a két egyesület közti együttműködési szerződés lejáratát követően– az UTE bírósági keresetet nyújtott be, melyben az "Újpesti vízilabda" szókapcsolat használatát kívánta megtiltani az UVSE-nek. Az évekig tartó peres eljárás végén, a bíróság helyt adott az UTE keresetének. A jogvita szempontjából mellékes, ám sajnálatos körülmény, hogy az UTE közben megszűntette saját vízilabda szakosztályát.

Az UVSE vezetősége úgy döntött, nem kíván felülvizsgálati kérelemmel élni, így elhagyja a nevéből az Újpest földrajzi megjelölést. Ezzel végleg eltűnik az "Újpest"név a vízilabdából, a lila szurkolótábor fájdalmára, éppen 20 évvel az UTE fényes BEK győzelmét követően.

Az UVSE idén minden korosztályos országos és Budapest bajnokságban képviselteti magát legalább egy csapattal, de a női OB1-es bajnokságban, nagy meglepetésre a legjobb négy közé jutott.

2013 decemberében, a "Hónap műhelye" díjat az UVSE-nek ítélte a kuratórium. A rangos elismerést azzal indokolták, hogy az UVSE, a 2012/2013-as bajnoki szezonban hat bajnoki címet szerzett, az őszi szezon zárását követően is meghatározó szereplői voltak a különböző korosztályos bajnokságoknak. Azóta, az akkor még magukat újpestinek nevező pólós fiatalok megnyerték a Vízvári György, a Lemhényi Dezső és a Winner Téli Kupát is.

Az UVSE, a lila színt továbbra is büszkén használja, az elődök vízilabdasikerei tiszteletére. Ahogy Benedek Tibor, az UTE egykori kiválósága mondta a díjátadón: „Mert ez a lila köntös rangot jelent, csak rátok kell nézni, mindenki látja, hogy milyen erős közösséget alkottok.”
Vízilabda hírek
uvse