cover image
Egyéb

Fehérváron nagy sikerrel rajtolt a Suli Póló Bajnokság

2014. április 15. 10:57

A Fehérvár Póló SE és Székesfehérvár Önkormányzata közös szervezésben rendezték meg szombaton délután a Suli Póló Diákolimpia III. korcsoportos versenyét.

A Csitáry G. Emil Uszoda medencéjében a 2001-2002-es születésű tanulók mérték össze tudásukat, májusban a 2003-2004-es és a 2005-2006-os születésű gyerekek küzdenek majd. A diákolimpiai sorozatba mot kapcsolódott be a Fehérvár Póló SE, melynek célja a sportág népszerűsítése, illetve a fehérvári utánpótlásbázis létrehozása.

"Óriási lehetőséget jelent számunkra, hogy csatlakozhattunk a diákolimpiai versenysorozathoz. A szombati pihenést félbehagyva 70 gyermek jött el a mostani megmérettetésre. Közülük többen már az Országos Bajnokságban szerepelnek. Két-három évvel ezelőtt kezdtük el kidolgozni azt a tervet, hogy csatlakozhassunk a Diákolimpiához. A jövőben utánpótlásbázissá szeretnénk felfejlődni. Ez azt is jelenti, hogy fehérvári gyerekekkel képzeljük el az előttünk álló időt. Nem akarunk mások tollával ékeskedni, és drága pénzért idehozni más játékosokat” – mondta Horváth István, a Fehérvár Póló SE szakosztályvezetője.

Fotó: Simon Erika

Fotó: Simon Erika

A helyi versenyek korcsoportgyőztes csapatainak minden játékosa egy MVLSZ-Suli Póló feliratú pólót kap, valamint egy vízilabdaalakú csokitortát. A dobogós csapatok játékosai érmeket kapnak, míg a többi résztvevő csokoládét. 
 
A Suli Pólónak is köszönhetően jelenleg 150 gyerek pólózik a városban. A Fehérvár Póló SE edzői a rajtkövökön ülve figyelték a tehetségeket, többen meghívót is kaptak közülük az egyesülettől.
 
Az eredmények:
 
Fiú, döntő:

Zentai Általános Iskola-Tóváros Sportiskola 7-1

A 3. helyért:
Hétvezér Általános Iskola-Kodolányi Általános Iskola 5-1

Az 5. helyet a Széna Téri Általános Iskola szerezte meg.

A lányoknál kettős győzelemmel (4-0, 9-0), a Zentai Általános Iskola lett a bajnok a Hétvezér Általános Iskola előtt.
 
Az eseményről több száz kép érhető el ezen a linken.

A további fehérvári versenyek időpontjai:

2003-2004-os születésűek 2014. május 17. szombat 14-18 között
2005-2006-os születésűek 2014. május 24. szombat 14-18 között

Április második felében, illetve májusban szinte naponta lesznek országszerte a versenyek, két konkrét dátum már ismert: április 25-én Vácon, április 26-án Hódmezővásárhelyen küzdenek a gyerekek.
Vízilabda hírek
sulipolo