cover image
Egyéb

Pólósok a Vivicittán, Pécs előtt

2014. április 13. 17:53

Több vízilabdázó is részt vett a 29. Vivicittá városvédő futáson, ami minden korábbi rekordot megdöntött, már ami a nevezések számát illeti.

Összesen 20 750 nevezést regisztrált az eseményt rendező Budapest Sportiroda, ez több mint 5 ezer fővel több a tavalyinál. Magyarország 770 településéről neveztek futók az eseményre és 57 ország képviseletében több mint ezer külföldi is jelentkezett, a többi közt még Azerbajdzsánból, Bolíviából, Pakisztánból, Vietnámból és Venezuelából is.

Ott volt a Margitszigeten reggel fél 10-kor esedéke rajtnál Gergely István, a válogatott csapatvezetője, dr. Szabó Zoltán, a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója, vagy épp Petrovics Mátyás, a BVSC női csapatának vezetőedzője is.

Eredetileg Benedek Tibor váltóban futotta volna le Gergellyel a félmaratont, de ez végül a kapitány torokfájásai miatt elmaradt. Helyette Horváth Tamás erőnléti edző futott a vlv tudósítása szerint.

Egyébként a férfiválogatott több tagja, így Decker Ádám és Tóth Márton is kiment a rajthoz, a csapat tagjai aztán a vasárnap folyamán Pécsre utaztak, a keddi Világliga-mérkőzés helyszínére.

A Világliga-keret:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok), Jansik Dávid, Angyal Dániel, Decker Ádám, Vámos Márton, Madaras Norbert, Bátori Bence, Kovács Gábor, Török Béla, Hosnyánszky Nobert, Tóth Márton, Bedő Krisztián – továbbá Varga Dániel és Dénes (ők vasárnap még Adria Liga-döntőt játszanak).
Vízilabda hírek
vivicitta