cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Világkupa: teljes a mezőny, mi is ott leszünk

2014. február 6. 15:32

A férfi- és a női válogatott is részt vesz a FINA Világkupán, amely az Európa-bajnokság után, augusztusban "terheli meg" a csapatokat.

A FINA csütörtökön pontosította a két Világkupa helyszínét, időpontját és a résztvevő csapatok névsorát is.

Ennek értelmében a férfiaknál meghívást kapott a regnáló Európa-bajnok Szerbia, a 2013-as világbajnokságon győztes Magyarország, az olimpiai bajnok Horvátország, a vb-ezüstérmes Montenegró, a Kanadát a selejtezőben nagy csatában legyőző Egyesült Államok, a vb-negyeddöntős Ausztrália, a házigazda Kazahsztán és az afrikai kontinensről a Dél-Afrikai Köztársaság válogatottja.

Négy évvel ezelőtt a szerbek nyerték a tornát a horvátok döntőbeli legyőzésével, míg a bronzmeccsen a spanyolok 12-8-ra verték az amerikaiakat Nagyváradon.

A hölgyeknél 7 résztvevő lesz: a 2010-es győztes és olimpiai bajnok Egyesült Államok, a barcelonai vb első négy helyezettje, azaz Spanyolország, Ausztrália, Magyarország, Oroszország, valamint az ázsiai kontinenst képviselő Kína és az Afrikát reprezentáló Dél-Afrikai Köztársaság.

Négy éve Új-Zélandon volt a női Világkupa, a fináléban az amerikai válogatott 6-3-ra verte Ausztráliát, míg a bronzmeccsen Kína 11-9-re intézte el az oroszokat.

A torna sorsolását később tartják.

Férfi Világkupa, Almaty (Kazahsztán): augusztus 19-24.

A csapatok:

Ausztrália
Horvátország
Magyarország
Kazahsztán
Montenegró
Szerbia
Dél-Afrikai Köztársaság
Egyesült Államok

Női Világkupa, Kazany (Oroszország), augusztus 12-17.

A csapatok:

Ausztrália
Kína
Magyarország
Oroszország
Spanyolország
Dél Afrikai Köztársaság
Egyesült Államok
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
világkupa