cover image
Egyéb

Amikor a lila köntösben megjelennek…

2014. január 31. 12:15

Átadták A hónap műhelye elismerést az UVSE-nek.

Miután Benedek Tibor megjelent a Hajós Alfréd Uszoda Tanácstermében, az addig zsibongó közösség elhalkult. Jól jelzi ez a szövetségi kapitány tekintélyét, de ez most mellékszál, pontosabban csak részben az, mindjárt elmondjuk, miért.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által egy éve megalapított elismerés hivatalos díjátadójára gyülekeztek a győztes UVSE vezetői, edzői és néhány fiatal játékos.

A díjat most harmadik alkalommal adták át külső helyszínen, legtöbbször a MOB székházában teszik ezt, de az UVSE bázisa „adta magát”. Szintén harmadik alkalommal nyert csapatsportág képviselője, korábban a Dunaferr férfiröpisei és a győri női kézilabdacsapat utánpótlás-műhelye kapta a díjat. Most, decemberben az UVSE-nek járt, nem érdemtelenül az elismerés.

Lehmann László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programvezetője emlékeztetett, hogy a MOB két éve vette át az utánpótlást fejlesztő programok kezelését, valamint arra, hogy az UVSE kiváló példa arra, hogyan lehet felépíteni egy komoly bázist lényegében öt év alatt.

uvse2.jpgBenedek Tibor szerint hiába pólózik nagyjából hétezer gyerek az országban, ez még mindig nem elég nagy szám, fontos, hogy minél többen menjenek le az uszodába.

„Amikor az UVSE játékosai lila köntösükben megjelennek az uszodában, látszik, milyen erős közösséget alkotnak. Sok ilyenre lenne szükség” – mondta a kapitány, és itt utalnánk vissza tudósításunk elejére. Ha nem is csendesedik el a Hajós-uszoda előcsarnoka, azért egy-egy lila köntös valóban rangot kölcsönöz viselőjének.

A felnőtt válogatott kapitánya azt is hozzátette, nem csak az érmek számítanak, hanem az év közbeni elismerések is, mint például ez a mostani.

Lovas Péter, a klub elnöke szerint egyszerű a recept: „Jó és lelkes szakemberekkel és sok munkával előbb-utóbb jönnek az eredmények is. Sok gyerek pólózik nálunk, és szerencsére a szülők is lelkesek. A szubjektív elismerések megerősítenek bennünket abban, hogy amit csinálunk, az jól csináljuk” – mondta.

A díj alapítói egyébként március 6-án, a Larus Rendezvényközpontban adják át Az év műhelye elismerést, melyet a 12 tavalyi győztes közül nyer el valamelyikük – akár épp az UVSE.
 
Az utanpotlassport.hu összefoglalója a díjátadásról:
watch?v=g6aLi7cFpI8  
Vízilabda hírek
a hónap műhelye
hónap műhelye
uvse