cover image
Egyéb

Decker Ádám önkéntesként is az elsők között

2013. november 14. 16:54

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjába Nagy Viktorral látogatott el a világbajnok bekk, de a prosztatarák megelőzését szolgáló Movember mozgalmat is támogatja.

A világbajnokság megnyerése óta egyre több társadalmi felkérésnek tesznek eleget a férfiválogatott tagjai, és mindegyiket örömmel vállalják el. Így volt ez a hétvégén is, amikor a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjába szervezett önkéntes napot a Heineken budapesti irodája.

A szombati foglalkozásra meghívták Nagy Viktort és Decker Ádámot is. Igazán eseménydúsra sikeredett a nap, hogy mi történt, arról Ádám számol be.

„Egy önkéntes segítségnyújtó napon vettünk részt a Heineken munkatársainak felkérésére, ők voltak a legtöbben a Marczibányi téri központban. A terv az volt, hogy kifestjük az egyik folyosót és egy-két termet, nos, mi Viktorral viszonylag keveset festettünk, de így is remekül éreztük magunkat. Egy-két mozdulat a hengerrel, és pár ecsetvonás belefért, pár színes képet készítettünk a tornaterem bejáratához. Úgy érzem, tetszett a jelenlétünk az ott lakók számára. Később aláírásokat osztogattunk, és kihívtak minket egy kerekes székes kosármeccsre is. Más dimenzió, nagyon nehéz sportág” – foglalta össze a napot Decker Ádám, aki bajuszt is növeszt novemberben. A Movember mozgalom célja, hogy felhívja a prosztatarák-szűrés fontosságára a figyelmet.

„A kezdeményezés egyik hazai szervezője kért meg arra, hogy népszerűsítsem a célt, és örömmel teszek ennek eleget. Minden bizonnyal a záróbulira is elmegyek majd, próbálom a magam módján az ügyet népszerűsíteni. Adós is vagyok az eheti bejegyzéssel a Facebookon” – mondta.

Természetesen a társadalmi szerepvállalások mellett megkérdeztük a Magyar Kupa szolnoki négyes döntőjéről is a Szeged játékosát.

„A papírforma Szolnok-Szeged döntőt ígér, de persze nem szeretném lebecsülni a Kaposvárt és a Vasast sem. Mi a Kaposvár ellen is 100 százalékos teljesítményt kell, hogy nyújtsunk, akkor juthatunk be a döntőbe, ahol szeretnénk megvédeni a címünket. A zászló a Szolnoknak áll játékoskerete, gazdasági helyzete alapján, de nem szeretnénk az álmainkat feladni” – szólt a hétvégi, szolnoki csúcseseményről Decker Ádám.
Vízilabda hírek
decker ádám